Nokian ja HRM Partnersin yhteishanke helpottaa työnhakua

Nokian ja HRM Partnersin yhteishanke helpottaa työnhakua

Nokian ja HRM Partnersin yhteistyössä kehittämä uusi Bridge Career Service saattaa yhteen työvoimaa hakevat yritykset ja Nokialta vapautuvat työntekijät, jotka etsivät uusia haasteita. Projekti starttasi kesäkuussa 2011 ja päättyi helmikuussa 2014.

Monet isot yritykset ovat ilmoittaneet yt-neuvotteluiden käynnistymisestä. Yt-neuvottelut ja irtisanomiset ovat aina haastavia tilanteita paitsi työntekijöille myös yrityksille.

– Me haluamme hoitaa nämä tilanteet niin hyvin kuin mahdollista. Olemme ennenkin tarjonneet tukea vähennysten kohteena oleville työntekijöille muun muassa yhteistyössä HRM Partnersin kanssa. Nyt halusimme luoda uudenlaisen, Nokian arvojen mukaisen työllistymistä tukevan yhteiskuntaohjelman eli Bridgen, johon myös Bridge Career Service sisältyy, henkilöstöpäällikkö Salla Jämsä Nokialta kertoo.

Globaalin Bridge-tukiohjelman tavoitteena on auttaa vähennysten alla olevia Nokian työntekijöitä sekä niitä paikkakuntia, joissa Nokia toimii. Ydinajatuksena on irtisanottujen uudelleen työllistyminen ja uusien työpaikkojen luominen.

– Bridge jakautuu viiteen eri polkuun, joissa tavoitteena on löytää uusi työ Nokian sisältä tai Nokian ulkopuolelta, yrityksen perustaminen, uuden oppiminen tai oman polun luominen. Bridge Career Service on osa Bridgeä ja osa polkua, jossa uutta työtä etsitään Nokian ulkopuolelta. Palvelun avulla Nokia haluaa panostaa Suomessa olevien työntekijöidensä uudelleen sijoittumiseen, Jämsä selventää.

– Bridge Career Servicen tarkoitus on saattaa yhteen Nokialta lähtevät työntekijät ja uusia työntekijöitä hakevat yritykset. Tavoitteena on tukea ja nopeuttaa uudelleentyöllistymistä, valmentaja Elina Palmroth-Leino HRM Partnersilta sanoo.

Ilmainen palvelu rekrytoiville yrityksille

Bridge Career Serviceen ovat oikeutettuja kaikki Suomessa olevat Nokian työntekijät, jotka menettävät nykyisen työnsä. Työntekijä rekisteröityy Artist-järjestelmään jättämällä joko avoimen hakemuksen tai hakemalla työpaikkoja suoraan. Rekrytoivat yritykset puolestaan syöttävät järjestelmään avoimet työpaikkansa.

– Bridge-konsulttimme tarkistavat ilmoitukset ja julkaisevat ne työnhakijoiden nähtäviksi. Me myös otamme aktiivisesti yrityksiin yhteyttä ja suosittelemme heille sopivia työntekijöitä, Palmroth-Leino kertoo.

– Oikeus käyttää palvelua säilyy myös työsuhteen päätyttyä. Bridge Career Servicen käyttöoikeus on voimassa kunnes työnhakija työllistyy tai ainakin siihen asti, kun Bridge- ohjelma on käynnissä, Jämsä lisää.

Palmroth-Leinon mukaan Bridge Career Servicen kautta välitetään varmasti eniten ICT-ammattilaisia, mutta sieltä on mahdollista löytää myös muita motivoituneita osaajia kuten markkinoinnin, rahoituksen tai hankintatoimen asiantuntijoita. Rekrytoiville yrityksille Bridge Career Service on ilmainen palvelu.

– Me haastattelemme jokaisen työnhakijan ja esittelemme yritykselle sopivimmat avoinna olevaa tehtävää varten. Lisäksi rekrytoivat yritykset haastattelevat hakijat ja tekevät lopullisen valinnan. Me myös vastaamme työnhakijoiden kysymyksiin ja valmennamme heitä työnhaussa, Palmroth-Leino sanoo.

Positiivista palautetta

Bridge Career Service käynnistettiin kesäkuussa, jolloin ensimmäiset työpaikat julkaistiin. Tällä hetkellä mukana on noin 40 yritystä ja avoimia paikkoja on tarjolla yli sata. Työnhakijoita on useita kymmeniä.

– Kesä oli hiljaisempaa aikaa, mutta ensimmäinen rekrytointi vietiin onnistuneesti loppuun jo alkusyksystä. Tällä hetkellä on useita rekrytointeja loppusuoralla, Palmroth-Leino sanoo.

– Koko Bridge-palvelu on herättänyt paljon kiinnostusta ja olemme saaneet paljon positiivista palautetta. Bridge Career Service koetaan hyödyllisenä bonuksena, jota ei muilla ole tarjota, Jämsä lisää.

Molemmat naiset kiittävät tiiviin yhteistyön sujuvuutta.

– Bridge-tukiohjelman ja siihen sisältyvän Bridge Career Servicen avulla Nokia pystyy panostamaan työntekijöidensä uudelleentyöllistymiseen yhtiön ulkopuolella. Haluamme olla apuna, jotta alamme asiantuntijat löytävät työpaikan Suomesta. Se on etu koko Suomen talouselämän kannalta, Salla Jämsä sanoo.

 

Teksti: Mirka Sillanpää, Viestintätoimisto Jokiranta