Miten pääsen uuteen työhön kiinni nopeasti?

Joskus ajatuksena voi selkeästi olla löytää itselle uusi sopiva työtehtävä. Työnhaku on kuitenkin muutakin kuin tekniikkaa.  Hyvä CV ja LinkedIn-profiili eivät yksin ratkaise työllistymistä. Olennaista on myös oma proaktiivinen ja markkinoiva ote eri verkostoissa tuoden omaa osaamista esille. Jotta tämä olisi luontevaa, tärkeintä on pohtia omaa osaamista, kokemusta, vahvuuksia ja sitä, missä todella haluaa työskennellä, ja samalla tunnistaa työmarkkinan eri mahdollisuuksia. Myös rekrytoija odottaa, että tiedät tämän ensisijaisesti itse ja vakuutat hänet. Näin löytää itselleen kestävän uraratkaisun.

 

Mikan, 45 vuotta, tarina

Muutostilanne ei ollut toivottu eikä se kuulunut suunnitelmiin. Se suututtaa Mikaa ja hän haluaa korjata asian mahdollisimman nopeasti.  No, nyt vaan äkkiä CV:t kuntoon ja sitten hakemuksia mahdollisimman moneen paikkaan. Tulee aikaansaava olo, kun on monta verkkoa vedessä.

Valmennuksessa ensimmäinen steppi oli pysähtyminen. Ensin on tärkeä tietää, millainen on itselle sopiva ja parhaiten soveltuva työtehtävä, vasta sen jälkeen CV:stä ja LinkedIn -profiilista voi tulla hyvä. Toinen tärkeä oivallus oli myös se, ettei rekrytoija halua ehdokasta, jonka ainoa motiivi olla työnhaussa on se, että tarvitsee sellaisen. Jos motiivi työnhaussa on pääasiassa se, että hänet on työnnetty siihen kuin se, että juuri avoinna oleva tehtävä kiinnostaisi, se tulee näkyviin jossain vaiheessa.

Mika sanoi, että itseanalyysin ja uracoachauksen jälkeen tuntui, kun tähtitaivas olisi avautunut edessä. Mahdollisuudet olivat aluksi tuntuneet paljon rajatuimmilta kuin mitä niitä todellisuudessa olikaan. Valmentajan avulla hän etsi työnhaun fokukselle relevantteja kanavia ja toimenpiteitä, sekä laati toimintasuunnitelman. Lopulta Mika löysi uuden työtehtävän, jota hän ei ollut aikaisemmin osannut edes ajatella hakevansa.