Miten onnistun vaihtamaan alaa?

Jos on työskennellyt pitkään yhdellä toimialalla, saattaa mielessä kutkutella oma uudistuminen alaa vaihtamalla. Alan vaihtaminen saattaa tuntua kiinnostavalta mahdollisuudelta ja samalla suurelta haasteelta. Perusteellisen selvitystyön lisäksi päätös vaatii usein oman ajattelun ja uskomusten haastamista sekä sopivasti rohkeutta.

 

Tainan, 52 vuotta, tarina

Taina oli jo pitkään haudutellut ajatusta oman yrityksen perustamisesta. Kaikki oli kuitenkin ollut aina hyvin töissä. Hän toimi oman osaamisensa, projektipäällikön tehtävissä, ja aina oli tarjoutunut uusia haasteita sekä mielekästä tekemistä. Rohkeus ja lopullinen tahtotila lähteä vakituisesta työsuhteesta on uupunut. Kunnes Tainalle tarjottiin erosopimusta ja hän näki sen mahdollisuutena, nyt tai ei koskaan.

Valmennuksessa lähdettiin liikkeelle uracoachauksella. Ajatusta yrittäjyydestä vietiin eteenpäin ja haettiin varmuus siitä, että oma ajatus ja usko yrittäjyydestä oli vakaalla pohjalla. Tämä oli sitä mitä kohdin lähdettiin päämäärätietoisesti. Yrittäjyyteen erikoistunut valmentaja auttoi oman yritysidean eteenpäin jalostamisessa sekä omien vahvuuksien tunnistamisessa yrittäjänä. Taina ohjattiin yrittäjyyttä tukevien koulutusten pariin ja sai myös kokeneen start up coachin palvelua konkreettisten asioiden edistämiseksi.

Tänä päivänä Taina toteuttaa omaa unelmaansa yrittäjänä.