Työllä on merkitystäTyöllä on merkitystä

Työn merkityksellisyys on statusta tärkeämpää

Perinteiset tavat tehdä ja arvottaa työtä ovat murroksessa. Status ja ulkoiset tekijät eivät enää riitä houkuttelemaan ja pitämään parhaita osaajia. Työlle halutaan ja haetaan merkityksellisyyttä ja yksilöllisyyttä ajasta, paikasta ja sopimuksista vapaana. Uusi sukupolvi, startupit ja yrittäjyys sanelevat ehtoja, ja organisaatiot joutuvat sopeutumaan siinä missä työn tekijätkin.

Työelämän muutoksissa oman työn merkityksellisyyden tunnustelu auttaa kirkastamaan omaa tilannetta, tavoitteita ja suhtautumista muutokseen. Työn merkityksellisyyden kokemusta ei voi ulkopuolinen antaa, vaan jokaisen on onnistuttava tunnistamaan se itse. Hyvällä esimiestyöllä ja yrityksen toimintakulttuurilla voidaan työn merkityksellisyyden kokemusta vahvistaa.

Merkityksellisyyden kokemus syntyy monesta

Hyvä itsetuntemus on vankka pohja pohdintaan. Hyödynnä ajattelussasi esimerkiksi näitä kysymyksiä: Kuka minä olen?, Mitä minä osaan?, Mitä minä tavoittelen? ja Mitkä ovat arvoni ja mistä motivoidun?

Oman työsi merkityksellisyys voi rakentua esimerkiksi näistä:

  • Sopivasta määrästä autonomiaa
  • Kirkkaista tavoitteista
  • Sinulle sopivasta urapolusta
  • Sinulle sopivasta roolista tiimissäsi ja organisaatiossasi
  • Monipuolisista ja erilaisuuden huomioivista esimiestaidoista
  • Yrityksesi missiosta ja tavoitteista

Haluamme nostaa työn merkityksellisyyden työelämän ja johtamisen keskiöön

HRM Partners auttaa ihmisiä ja yrityksiä muutoksessa kohti parempaa työelämää. Luomme työelämää, jossa jokaisen työllä on merkitystä. Tiedämme, että ihmiset, jotka kokevat tekevänsä merkityksellistä työtä voivat hyvin, ovat sitoutuneempia ja saavat aikaan parempia tuloksia.

Me kukin HRM Partnersilla mietimme, mistä työmme merkityksellisyys syntyy ja miten se näkyy päivittäisessä työssämme. Tutustu ajatuksiimme 

Saat meiltä vaikuttavan tuen niin oman työsi kuin yrityksesi toiminnan merkityksellisyyden kasvattamiseen. Tutustu palveluihimme.

 

 

 

Jaa sisältö: