Talent managementTalent management

Talent management on yksi johtoryhmän ja HR:n tärkeimmistä prosesseista

Talent management on strategiaa ja strategisia kyvykkyyksiä tukevien kykyjen tunnistamista, kehittämistä ja ylläpitämistä sekä systemaattista avainhenkilösuunnittelua.

Konsultoimme ja fasilitoimme henkilöstöjohtoa talent management -prosessien suunnittelussa ja avainpotentiaalin kriteeristön laatimisessa.

Lähdemme siitä, että jokaisen yrityksen talent management-malli on uniikki. Niinhän ovat strategia ja liiketoiminnan tilanteetkin.  Näin ollen talent managementilla voidaan aidosti vastata yrityksen strategiseen tarpeeseen.

Autamme yrityksiä tunnistamaan yksilöiden potentiaalia, rakentamaan henkilökohtaisia kehityspolkuja sekä kehittämään mm. liikkeenjohdon, itsensä johtamisen ja esimiestyön taitoja monipuolisin talent developmentin keinoin. Varmistamme kehitystyön vaikuttavuuden kaikissa sen vaiheissa.

Talent-profiili avaa henkilön toimintatyyliä ja oppimiskykyä

Osana laadukasta Talent management -työtä on tärkeää tutkia ja selkeyttää henkilöiden potentiaalia ja kompetenssejä kunnolla. Toteutamme Talent-profiilin kartoitusta monipuolisin menetelmin. Kartoitukset avaavat henkilön toimintatyyliä, kompetenssejä ja oppimiskykyä. Käytössämme on monipuoliset työelämän kompetensseja mittaavat menetelmät. Työskentely voi pohjautua asiakkaan omiin strategisiin kompetensseihin, tai voimme tehdä määrittelytyön yhdessä.

Keskeinen osa työskentelyä on henkilökohtainen coaching tulosten läpikäymiseksi.  Emme jätä henkilöä yksin tulostensa kanssa, vaan laadimme yhdessä henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman coachingin avulla. Työskentelyn strategialähtöisyys varmistetaan aina yhdessä tilaajan kanssa.

Kysy lisää asiakkuusjohtajiltamme ja valmentajiltamme

Jaa sisältö: