Kun joudut irtisanomaan

Johtamisen ja esimiestyön vaativimpia tilanteita ovat irtisanomiset. Ne eivät ole koskaan helppoja, mutta huolellisella suunnittelulla ja valmistautumisella ne voidaan hoitaa niin, että syntyy mahdollisimman vähän kolhuja irtisanottaville, työssä jatkaville, työnantajalle tai yrityksen maineelle.

Emme puhu irtisanomisten puolesta. Emme myöskään ota kantaa siihen, milloin yrityksen pitää saada irtisanoa ja milloin ei. Meidän tehtävänämme on edesauttaa sitä, että irtisanomisprosessit hoidetaan irtisanomispäätösten jälkeen mahdollisimman hyvin. Erotilanteen valmistelussa liiketoiminnan ja logiikan lisäksi on huomioitava myös juridiikka ja inhimilliset seikat.

Kun joudut irtisanomaan

Oheisessa videossa toinen Kun joudut irtisanomaan -kirjan kirjoittajista, HRM Partnersin perustajaosakas Staffan Kurtén, käsittelee irtisanomistilannetta eri näkökulmista. Kirja voi toimia sekä erotilanteiden koko prosessin suunnittelun pohjana että hyvin konkreettisena käsikirjana esimiehille ja yritysjohdolle, jotka joutuvat irtisanomisia ja muita erotilanteita käytännössä toteuttamaan. Linkki kirjatilaukseen

Kun irtisanottavien lukumäärät alkavat muotoutua ihmisten kasvoiksi, osaamisiksi,työsuorituksiksi ja elämäntilanteiksi, esimiesvastuun haasteet alkavat tuntua. Kenet  kohtaan, mitä sanon ja miten hän sen kokee? Lataa muistilista, jonka avulla voit valmistautua irtisanomistilanteeseen.

Olemme tutkineet irtisanomisten vaikutusta yritysten maineeseen jo kahdesti. Lataa viimeisin tulosyhteenveto Menikö maine? -tutkimuksesta.