Outplacement ja irtisanomistilanteetOutplacement ja irtisanomistilanteet

Outplacement ja irtisanomistilanteet

Yritykset voivat toisinaan joutua tilanteeseen, joka vaatii yt-neuvotteluja tai muutosprosessia, joka saattaa johtaa työntekijöiden irtisanomiseen tai lomautukseen. Tällaisissa tilanteissa muutosprosessiin halutaan valmistua mahdollisimman hyvin ja varmistaa, että kaikki on otettu huomioon.

Esimiehiltä voi puuttua kokemusta aikaisemmista irtisanomistilanteista, minkä vuoksi heitä on tarpeellista tukea alaistensa johtamisessa myös haastavissa olosuhteissa. Henkilöstön jaksamisesta halutaan huolehtia, ja irtisanottuja pyritään tukemaan parhaalla mahdollisella tavalla, esim. työnhaku- tai uravalmennuksen avulla.

Menikö Maine” –tutkimuksemme (HRM Partners, 2014) mukaan irtisanotuista peräti 58 % kokee, että irtisanomiskeskustelu hoidettiin huonosti tai erittäin huonosti. Niin sen ei kuitenkaan tarvitse mennä.

 

Autamme yritystä muutosprosessin suunnittelussa ja toteutuksessa

Varmistamme, että prosessi hoidetaan laadukkaasti ja yhtenäisen toiminnan kautta. Suunnittelussa huomioidaan sekä liiketoiminnalliset, juridiset että inhimilliset näkökulmat. Tarjoamme esimiehille suunnattuja valmennuksia, henkilöstön muutosvalmennuksia sekä tuemme lähteviä henkilöitä uravalmennusten ja työnhakuvalmennusten avulla.

Lue lisää alla olevista linkeistä:

Saat lisätietoja kaikilta asiakkuuspäälliköiltämme ja valmentajiltamme sekä numerosta 010 832 0500.

 

Tutkimme irtisanomisten vaikutusta yritysten työnantajaimagoon:

 

 

Jaa sisältö: