270/360-arviointiprosessit270/360-arviointiprosessit270/360-arviointiprosessit

270/360-arviointiprosessit

360-arviointi osana esimiesten ja johdon kehittämistä

Johdolle ja esimiehille suunniteltu Leadership Circle 360 on työkalu johtamisen ja esimiestaitojen kehittämiseen. Prosessiin kuuluvan valmennuskeskusteluprosessin myötä tunnistetaan tärkeimmät vahvuudet, joille henkilön on innostavaa rakentaa omaa johtajuuttaan, ja löydetään myös keinot selviytyä johtamiseen liittyvistä karikoista. Kehittymistarpeet ovat erilaisia joten räätälöimme prosessit tukemaan juuri kohderyhmän kannalta liiketoimintakriittisiä kehitysalueita.

270-arviointi osana asiantuntijoiden kehittämistä

Expert Circle 270 on suunnattu asiantuntijatehtävissä oleville henkilöille. Arvion antajina voivat toimia niin esimies, lähikollegat kuin muutkin yhteistyökumppanit. Monelta taholta pyydetyn arvioinnin avulla asiantuntijat saavat konkreettista palautetta toiminnastaan. Kehittymistarpeet ovat erilaisia joten räätälöimme prosessit tukemaan juuri kohderyhmän kannalta liiketoimintakriittisiä kehitysalueita.

Arviointiin liittyvä valmennuskeskustelu varmistaa kehittymisen

Valmennuskeskusteluprosessi varmistaa tiedon siirtymisen uudeksi ajatteluksi ja mikä tärkeintä, muutoksia toimintatapoihin. Ammattivalmentajan johdolla käydyt valmennuskeskustelut auttavat arvioitua henkilöä paremmin tunnistamaan omat vahvuutensa ja kehittymiskohteensa. Valmennuskeskustelun pohjalta tehty kehittymissuunnitelma tukee toimintatapojen muutoksia ja varmistaa todellisen hyödyn niin henkilölle itselleen kuin organisaatiollekin. Otamme valmentajina vastuun myös kehityssuunnitelman toteutumisen seurannasta asiakkaan niin toivoessa.

 

Molemmat arviointityökalut on kehitetty ja toteutetaan yhdessä Corporate Spiritin  kanssa, ISO 20252:2006 laatustandardin mukaisesti. Sertifikaatti takaa sen, että kaikki tutkimuksen vaiheet suoritetaan noudattaen parhaita tutkimuskäytäntöjä suunnittelusta raportointiin.Meillä on valmiudet toteuttaa laajoja, myös kansainvälisiä toimeksiantoja, joissa taataan sekä tutkimuksellinen että valmennuskeskustelujen laatu.

 

Saat lisätietoja kaikilta asiakkuusjohtajiltamme ja valmentajiltamme sekä numerosta 010 832 0500.

Jaa sisältö: