Ainutlaatuisesta työntekijäkokemuksesta erinomaiseen asiakaskokemukseen

Sydämeni sykkii ihmisten ja yhteisöjen kehittämiselle!

Hyvinvoiva ja itsensä tunteva sekä työnsä merkityksellisenä kokeva yksilö, kuin myös yhteisö, onnistuu paremmin työssään, sekä tekee parempaa tulosta niin itselle, omalle organisaatiolleen kuin asiakkailleen.

Tavoitteeni henkilöstöpäällikkönä on tukea liiketoimintamme kasvua ja strategiamme toteutumista henkilöstömme kautta. Työni pääpaino on ainutlaatuisen työntekijäkokemuksen kehittämisessä sekä uudistumista tukevan organisaatiokulttuurin luomisessa ja ylläpitämisessä.

Valmentajana haluan auttaa asiakkaitani johtamaan itseään ja urakehitystään paremmin. Valmennusteemat vaihtelevat urasuunnan ja ammatillisen identiteetin kirkastamisesta aina itsensä markkinointiin ja työnhakuun. Työskentelen yksilöiden ja ryhmien kanssa ratkaisukeskeisesti visiosta kohti käytännön toteutusta. Yksilön tavoitetta ja empatiaa unohtamatta!

Valmennustyössäni hyödynnän monipuolisesti erilaisia toiminnallisia- ja itsearviointimenetelmiä, coachingia sekä fasilitointitaitojani. Erityisosaamisalueena sosiaalisen median hyödyntäminen itsensä markkinoinnissa ja verkostoitumisessa.

HRM Partnersilla olen toiminut vuodesta 2000. Aiempaa kokemusta mm. asiakasyhteyspäällikön tehtävistä MSL Oy:stä.

Coaching diplomi (CCE), Suomen Coaching Yhdistys 2012. Henkilöstöassistentin tutkinto, Markkinointi-instituutti 2009. Ylioppilas Pohjois-Tapiolan lukiosta 1997.

Asiakaskommentteja:

  • “Nina sai vakavasta asiasta inhimillisen. Ymmärsin vaistomaisesti, että kylmät faktat ovat pohjalla, mutta kun taustalla on riittävästi ammattitaitoa, kuten Ninalla, osaa asiat pukea inhimillisempään muotoon.”
  • “Nina on oikein innostava, kannustava ja positiivinen valmentaja, joka osaa kysyä hyviä kysymyksiä ja saa siten valmennettavan ajattelemaan oikeita ja olennaisia asioita.”

Lue Ninan blogikirjoituksia

Työlläni on merkitystä, kertoo Nina