Tuen organisaatiota talent management -prosesseissa ja johtamisen kehittämisessä

Työskentelen asiakasyritysten kanssa vahvistaen heidän strategista kyvykkyyttään. Se voi tapahtua suunnittelemalla ja rakentamalla talent management prosesseja tai tunnistamalla yhdessä asiakkaan ylimmän johdon kanssa organisaation strategisia kyvykkyyksiä.  Olen sparrannut ja valmentanut suomalaisia ja kansainvälisiä johtoryhmiä noin kymmenen vuoden ajan. Johtoryhmätyön kehittämisessä on tärkeää, että ymmärrän asiakkaan liiketoiminnan tavoitteita ja voin toteuttaa kehitysohjelmia strategialähtöisesti.

Talent management on tärkeä osa liiketoimintalähtöistä HR-johtamista. Menestyvät organisaatiot tunnistavat strategian kannalta keskeiset kyvykkyydet ja vahvistavat niitä mm. niin, että yrityksen sisältä löytyy tarvittavaa johtaja-ja asiantuntijapotentiaalia. Kokemukseni mukaan toimiva talent management prosessi tuo aitoa lisäarvoa liiketoimintaan. Yksilöille se tuo onnistumisen iloa ja positiivisia kokemuksia kehittymisestä omassa organisaatiossa.

Valmennan ja coachaan mielelläni myös esimiehiä erityisesti osaamisen -ja muutosjohtamisen aihealueilla sekä valmentavan johtamisen teemoissa.

Olen toiminut HRM Partnersissa tammikuusta 2017. Sitä ennen työskentelin kansainvälisen konsernin HR Managerina ja sitä ennen johdin valmennus-ja konsultointiliiketoimintaa sekä tarjosin ja toteutin talent management ja johtamisen kehittämisen ohjelmia suomalaisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa.

Hallintotieteiden tohtori, Tampereen yliopisto 2007

Asiakaskommentteja

”Mari osoittaa kiinnostusta asiakkaan businesta ja tarpeita kohtaan, ja hänellä on tarvittava osaaminen, kokemus ja rohkeus haastaa asiakasta. Hän hyödyntää teoreettista osaamistaan tuoden lisäarvoa käytännön tilanteisiin”

Tutustu tarkemmin