Artikkelit

Outplacement ja sopeutustilanteet

Lataa opas sopeutustilanteen suunnitteluun ja läpivientiin

Oletko yt-tilanteessa tai joudutko ehkä sopeuttamaan yrityksesi toimintaa henkilöstövähennyksin? Kaipaatko tukea suunnitteluun ja prosessin hyvään ja vastuulliseen läpivientiin? Tutustu oppaaseemme, jossa  sopeutusta käsitellään monesta näkökulmasta: mitä kannattaa huomioida yt- tilanteen johtamisessa, erotilanteissa, muutosturvapalvelujen ostamisessa, irtisanomiskeskustelujen käymisessä tai irtisanottavien tukemisessa.

Lue lisää

Esimiestyö yt-tilanteen aikana

Yt on tilanne, joka esimiehelle ja lähijohtajalle tulee todennäköisesti eteen jossakin vaiheessa uraa. Hyvä valmistautuminen ja ihmisten yksilöllinen huomioiminen kannattaa - kuten muussakin johtamistyössä. Kokosimme vinkkejä lähijohtajan sujuvampaan arkeen.

Lue lisää

Onnistuneessa yritysostossa huomioidaan ihmiset

Kansainvälisten tutkimusten mukaan vain puolet yritysostoista saavuttaa taloudelliset tavoitteensa. Onnistuneissa yritysostoissa on huomioitu yritysostojen jälkeiseen integraatioon eli yhteensulautumiseen vaikuttavat inhimilliset tekijät. Ihmisten ja yrityskulttuurien kohtaamiset usein ratkaisevat, onnistuuko yritysosto.

Lue lisää

Kumppani mukaan integraation onnistuneeseen läpivientiin

Suomalaisyrityksille on luontevaa käyttää tukena yritysostoissa ulkopuolisia konsultteja, kun on kyse esimerkiksi rahoitukseen, juridiikkaan tai verotukseen liittyvästä erikoisosaamisesta. Sen sijaan asiantuntijoiden tukea käytetään kansainvälisesti verrattuna huomattavasti vähemmän integraation suunnitteluun tai henkilöstön tukemiseen.

Lue lisää

Muutosturva kannustaa vastuullisuuteen

Yritykset ovat lähteneet valppaasti toteuttamaan kilpailukykysopimukseen perustuvia muutosturvan lakimuutoksia. Muutokset on nähty yrityksissä enemmänkin mahdollisuutena kehittää omaa henkilöstöpolitiikkaa entistä vastuullisemmaksi kuin vaativina lisävelvoitteina.

Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle