Artikkelit

Outplacement ja sopeutustilanteet

Työnhaun valttikortti: oman fokuksen löytäminen

Tuloksellisessa työnhaussa ja siinä menestymisessä oleellista on kohdistaa katse ja hakemukset niihin juuri itselle sopivimpiin paikkoihin. Näin et kuluta arvokasta työnhakuaikaasi hakemalla sinulle epäsopivia paikkoja. Mutta mistä sitten tietää, mitkä ovat niitä itselle parhaita ja mieluisimpia paikkoja?

Lue lisää

Onnistuneessa yritysostossa huomioidaan ihmiset

Kansainvälisten tutkimusten mukaan vain puolet yritysostoista saavuttaa taloudelliset tavoitteensa. Onnistuneissa yritysostoissa on huomioitu yritysostojen jälkeiseen integraatioon eli yhteensulautumiseen vaikuttavat inhimilliset tekijät. Ihmisten ja yrityskulttuurien kohtaamiset usein ratkaisevat, onnistuuko yritysosto.

Lue lisää

Kumppani mukaan integraation onnistuneeseen läpivientiin

Suomalaisyrityksille on luontevaa käyttää tukena yritysostoissa ulkopuolisia konsultteja, kun on kyse esimerkiksi rahoitukseen, juridiikkaan tai verotukseen liittyvästä erikoisosaamisesta. Sen sijaan asiantuntijoiden tukea käytetään kansainvälisesti verrattuna huomattavasti vähemmän integraation suunnitteluun tai henkilöstön tukemiseen.

Lue lisää

Muutosturva kannustaa vastuullisuuteen

Yritykset ovat lähteneet valppaasti toteuttamaan kilpailukykysopimukseen perustuvia muutosturvan lakimuutoksia. Muutokset on nähty yrityksissä enemmänkin mahdollisuutena kehittää omaa henkilöstöpolitiikkaa entistä vastuullisemmaksi kuin vaativina lisävelvoitteina.

Lue lisää
Takaisin edelliselle sivulle