Uramuuntautuvuus ja muut työelämään vauhdilla rantautuneet ilmiöt

Tulivatpa ajatukseni haastetuksi tässä yhtenä päivänä, kun lähdin viemään pakettia erään ison ja tunnetun lähettifirman tuttuun toimipisteeseen. Ovella olikin ilmoitus toimituspaikan muutoksesta. Niinpä pyöräilin uuteen osoitteeseen, joka osoittautui jonkun yksityisasunnoksi, jonka eteisaulassa oli mies kännykän kanssa vastaanottamassa paketteja. Mies skannasi paketin puhelimensa sovelluksella, ja minä sain lähetyksestä sähköpostiini kuitin. Globaalin yrityksen tarjoaman kotikutoisen asiakaskokemuksen aiheuttamasta alkujärkytyksestä selvittyäni ymmärsin ajatella asiaa osaamisen uudistumisen näkökulmasta. Digitalisaatio mahdollisti tälle jo hieman ikääntyneelle miehelle työtehtävän, jota hän saattoi hoitaa kotonaan.  Ketterää, eikä turhista toimistotiloista tullut kustannuksia.

Uramuuntautuvuus on noussut yhdeksi työelämän metataidoista. Alun pakettiesimerkissä sekä prosessit että rakenteet, mutta myös osaaminen ja työn tekemisen tapa ovat kaikki muuntautuneet digitalisaation myötä. Uramuuntautuvuus (career adaptabilty) tarkoittaa yksilön kykyä joustaa ja sopeutua vallitsevaan tilanteeseen ja toimintaympäristöön oppimalla ja omaksumalla uusia tehtäviä ja toimeksiantoja.

Valmius edetä myös Plan B:n kanssa

Uramuuntautuvuuteen liittyy sellaisia yksilön ominaisuuksia ja kokemuksia kuin kontrollin tunne omasta työstä ja suunnasta, vaikka ympäristössä tapahtuisi muutoksia. Se edellyttää myös luottamusta omasta osaamisesta sekä uteliaisuutta uutta kohtaan. Uramuuntautuvat henkilöt ikään kuin jatkuvasti skannaavat ympäristöään ja sitä, mitä mahdollisuuksia se tarjoaa. Näin ollen mahdolliset muutokset ja haastavat tilanteet on helpompi kohdata, koska henkilöllä on parempi valmius ja asenne myös ns. Plan B:tä kohtaan.

Jotta itseluottamus omaa osaamista kohtaan voi syntyä, täytyy tietysti tunnistaa oma osaaminen. Ja samalla pystyä tunnistamaan oma oppimisen ja uudistumisen tarve. Oppimiskyky on yksi keskeisimmistä työelämän metataidoista, joita yrityksissä arvostetaan entistä enemmän. Liiketoiminnan kehittymistä on mahdotonta ennustaa, mutta oppiva ja utelias henkilöstö pystyy uudistamaan sitä kilpailukykyisesti.

Oman osaamisen tunnistaminen ja elinikäinen oppiminen kansalaistaidoiksi

Oppiminen ja sopeutumiskyky varmistavat työelämässä pärjäämisen, eikä niissä onnistuminen ole iästä kiinni. Vanhempana oppiminen voi olla jopa helpompaa, kun pohjalla olevaa tietoa kytketään uuteen. Me olemme uravalmennuksissamme ja coaching-prosesseissamme  huomanneet, että henkilöllä voi olla vaikka tutkijan tausta, mutta silti hänen on vaikea sanoittaa osaamistaan. Haluaisinkin julkistaa tämän alkavan syyskauden teemaksi osaamisen tunnistamisen ja elinikäisen oppimisen. Kun tuntee itsensä, on helpompi tehdä  itselle parhaiten sopivia valintoja. Samalla oma työnkuva myös muuttuu entistä merkityksellisemmäksi ja olemme valmiimpia uuteen työelämässä tapahtuvassa murroksessa.

Mari Tasanto
Amsterdamissa asuva HRM Partersin liiketoimintajohtaja, joka innostuu aina kun puhutaan osaamisen kehittämisestä

Avainsanat