Suuntaa kohti sitä, mikä merkitsee vielä huomennakin

Maailma ja asioiden merkitykset muuttuvat – joskus salamannopeasti ja yllättäen. Asiat saavat yhtäkkiä täysin uudenlaisia mittasuhteita ja merkityksiä. Se, mikä vielä eilen oli relevanttia ja tärkeää, ei välttämättä ole sitä enää huomenna. Tulevaisuus näyttäytyy tänään monella tapaa epävarmemmalta ja ennakoimattomammalta kuin vielä eilen. Tavalla tai toisella kuitenkin selviydymme.

Uuden tarinan aika?

Jo nyt koronakriisin keskellä on nähtävissä pilkahdus positiivisiakin asioita: yhteinen huoli yhdistää ja saa meidät myös uudella tavalla tarkastelemaan tulevaisuuttamme. Meidän on ajankohtaista kysyä itseltämme: Miten selviydymme pahimman yli? Miten nousemme tästä takaisin jaloilleen? Miten voimme yhdessä rakentaa turvattua tätä päivää ja parempaa huomista? Mitä kohden haluamme maailman parasta yhteiskuntaamme lähteä rakentamaan?

Uudet tarinat syntyvät useimmiten tuhon tuhkasta ja raunioista. Pian on uuden tarinan aika. On suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan jälleenrakennuksen aika. Millaista tarinaa haluamme yhdessä seuraavaksi kirjoittaa? Millaiset päämäärät koemme merkityksellisiksi ja tavoittelemisen arvoisiksi? Yuval Noah Hararin sanoin meidän on nyt kriisin keskellä syytä pysähtyä miettimään: ”Mitä haluamme haluta?”

Johtajilta uuden suunnan määrittäminen vaatii kaikista eniten. Kirjassamme Johda Merkitystä (2020) nostamme kirjoittajakollegoidemme kanssa esille ajatuksen siitä, että johtaja on roolissaan merkitysten arkkitehti: hän on vastuussa suunnan ja tavoitteiden asettamisesta, yhteisen tarinan ja punaisen langan punomisesta menneisyydestä tämän hetken kautta kohti tulevaa sekä ihmisten motivoimisesta tämän tarinan toteuttamiseen. Nyrkkisäännöksi merkityksen johtamiseen voidaan antaa viiden V:n malli: Välitä, Varusta, Valtuuta, Viesti ja Viitoita.

Selviytymisen ABC

Meiltä kaikilta vaaditaan nyt vahvuutta ja kokonaisvaltaista kriisinsietokykyä: Tarvitsemme fyysistä vastustuskykyä taudinaiheuttajaa ja sen mukanaan tuomia oireita vastaan. Tarvitsemme henkistä sietokykyä: sisua ja resilienssiä – mielemme tulee nyt joustaa kuin kuminauhan. Emme voi murtua paineen alla. Tarvitsemme sosiaalista joustavuutta: siis yhteistyön ja sosiaalisen elämän tapojen uudenlaista määrittelyä. Sekä yhteistä tahtoa ja toimintaa, jolla selviämme tästä yhteisenä rintamana. Ja tarvitsemme taloudellista venyvyyttä yli pahimman kriisitilanteen ja kassavajeen.

Sisukkuutta sinulle koronakriisistä selviämiseen.

Jaakko Sahimaa, valmentaja, organisaatiopsykologi, asiakkuusjohtaja

Avainsanat