Webinaari 7.1.: Miten palkitsemisella saat henkilöstösi uudistumaan?

Onko yrityksesi matkalla kohti uudistunutta strategiaa? Pohditko, miten saat kaikki mukaan soutamaan samaan suuntaan?

Kun suunta muuttuu, on palkitsemisen mukauduttava nopeasti tukemaan uudenlaista tekemistä. Pahinta on, jos suunta on kirkas mutta vanhat rakenteet ja palkitsemismallit pitävät kiinni entisessä elämässä. Heikkoa uudistuskykyä edustaa myös entisessä kiinnipitävä kulttuuri, joka syö uudistuneenkin strategian aamupalaksi.

Uuteen innostavalla ja oikeanlaisesta tekemisestä palkitsevalla palkitsemismallilla päästään entistä parempiin tuloksiin. Muutosta luotsaavien on tehtävä rohkeita valintoja menestystä estävien palkitsemismallien purkamisesta ja uuden, halutunlaista toimintaa tukevan palkitsemisen rakentamisesta. Henkilöstön on kaikilta osin koettava uudistuminen itselleen merkitykselliseksi asiaksi.

Mikä on mahdollista ja mikä mahtaa estää?

7.1. klo 14.30 pidettävässä maksuttomassa noin tunnin mittaisessa webinaarissa HRM Partnersin asiakkuusjohtaja ja johdon valmentaja Kati Järvinen, Mandatum Lifen Palkitsemispalveluiden liiketoimintajohtaja Kiisa Hulkko-Nyman ja Innolinkin toimitusjohtaja Pekka Vuorela keskustelevat mm. seuraavista teemoista:

  • Mikä on kokonaisvaltaisen palkitsemisen (aineeton ja aineellinen) rooli uudistustilanteissa?
  • Mitkä ovat parhaat aineettoman palkitsemisen keinot, jotta ihmisille tulee intoa ja energiaa toimia uudistuksen edistäjinä eikä vastustajina?
  • Mitkä ovat parhaat aineellisen palkitsemisen keinot, jotta haluttuihin tuloksiin päästään liiketaloudellisesta näkökulmasta?

Innolinkin Pekka Vuorela kertoo myös kokemuksiaan siitä, miten Innolinkissä on parhaiten pystytty hyödyntämään palkitsemista muutoksen tukena. Pohdimme yhdessä, mitä matkan varrella on opittu, ja mikä on palkitsemisen uudistamisessa erityisen rohkeaa ja kannattavaa.

Lopuksi kerromme hyviä palkitsemisen vinkkejä, jotka voit ottaa keinoiksi palkitsemisen valikkoosi heti vuoden alusta!

Ilmoittaudu webinaariin tästä