Kun merkityksellinen työ kutsuu…

”Miltä kuulostaisi tehdä merkityksellistä ja vastuullista työtä osana HRM heimoa?”

Linkedinin inboxiini oli kilahtanut viesti, joka kertakaikkisesti pysäytti minut. Viesti saapui hieman huonoon aikaan: olin ehtinyt työskennellä vasta reilun vuoden sen hetkisessä työssäni. Aiemmin urallani olin tehnyt töitä työterveyspsykologian ja organisaatiopsykologisen konsultoinnin parissa muutamassa eri organisaatiossa tiimien vetovastuissa.

Arkityön ohella olin löytänyt myös todellisen ammatillisen intohimoni: olin tutustunut muutamia vuosia aiemmin työn merkityksellisyys -teemaan, pyrkinyt kerryttämään mahdollisimman laajasti tietotaitoani aiheeseen liittyen ja olin ollut mukana käynnistämässä Meaningful Work Finland ry:n toimintaa. Olin myös aloitellut kirjaprojektia merkityksen johtamisen teemaan liittyen. Minulla oli monta rautaa tulessa tärkeäksi kokemani teeman äärellä.

Kuitenkin jo pidempään olo oli ollut kuin junalla, joka kulkee kaksilla raiteilla: halusin lähteä täysipainoisesti edistämään työn merkityksellisyysteemaa myös arkisen työni kautta, mutta en ollut löytänyt oikeaa foorumia teeman edistämiseen täysillä tehoilla. Arkinen työ tuntui ikään kuin jarruttelevan todellisten ammatillisten unelmieni toteuttamista.

Viestin merkkiääni kilahti ja nyt minut, 27-vuotias organisaatiopsykologi ja pian valmistuva tuotantotalouden diplomi-insinööri, haluttiin osaksi heimoa, jonka visiona on ”työelämä, jossa jokaisen työllä on merkitystä.” Koin, että palikat loksahtivat kohdalleen.

En voinut vastustaa tarjousta. Merkityksellisen työn kutsu oli liian voimakas.

Hyppäsin mukaan HRM Partnersin heimoon.

Yhdessä kohti merkityksellisempää työelämää

Koen etuoikeudeksi olla osa heimoa, joka auttaa asiakkaitaan uudistumaan kohti parempaa ja merkityksellisempää työelämää. Uskon, että ajassamme organisaatioiden on erittäin tärkeää pystyä sanoittamaan omaa toimintaansa eteenpäin ajavia arvoja, päämääriä ja merkityksiä. Merkityksellisyys ja vastuullisuus ovat teemoina tällä hetkellä vahvassa nosteessa niin meillä kuin maailmallakin.

On hienoa liittyä organisaatioon, joka on suomalaisessa kontekstissa merkityksellisen työelämän edistämisessä edelläkävijä – niin yksilöllisiä urapolkuja kuin myös organisaatioiden ”purposeprosesseja” ja johtamistyön kehittämistäkin koskien.

Me HRM Partnersilla haluamme olla tekemässä suomalaisesta työelämästä entistä merkityksellisempää ja teemme oman osuutemme, mutta tähän työhön tarvitaan meitä kaikkia – omalla työpaikallamme, omassa roolissamme! Meistä jokainen voi olla luomassa ja tuomassa merkitystä ympärilleen pienin ja isommin teoin!

Tehdään yhdessä suomalaisesta työelämästä yksilö-, organisaatio- ja yhteiskuntatasolla mielekästä, merkityksellistä, vastuullista ja vaikuttavaa.

Jaakko Sahimaa, Asiakkuusjohtaja, valmentaja ja organisaatiopsykologi

Avainsanat