Menesty johtoryhmän jäsenenä – muutoksissakin

Johtaja, muistatko enää, miksi sinut valittiin johtoryhmään? Mitä menit sinne aikaansaamaan? Jos yrityksesi kilpailuvaltit ovat muuttuneet tai yrityksesi on uudessa vaiheessa sen elinkaarella, on aika kirkastaa oma roolisi johtoryhmän jäsenenä.

Kolmesta viiteen vuotta. Se on johtoryhmän jäsenyyden kesto henkilön nykyisessä roolissa, kertoo Keskuskauppakamarin selvitys.

Työelämän uudistumisen sykli jatkaa kiihtymistään, ja tahtia myötäilee johtoryhmien kokoonpanojen muutokset. Diversiteetin hyödyntäminen kasvaa.

Paras mahdollinen johtoryhmä juuri tähän tilanteeseen

Joryä uudistavien muutosten takana on usein tarve uudistaa yritystä, sen johtamista ja sen toimintatapoja tai suuntaa. Johtoryhmään kootaan erilaisia johtajaprofiileja.

Mitä johtoryhmien uudistumisessa ja uudistamisessa otetaan huomioon? Mitä johtoryhmän tulee aikaansaada? Millaiset johtajaprofiilit muodostavat parhaan mahdollisen tiimin yrityksen kulloiseenkin tilanteeseen? Miten sinun johtajana tulee varmistaa oma urasi?

Oman johtajaprofiilin tunnistaminen ja sen esilletuominen kuuluvat johtajan tämän päivän työelämätaitoihin. Näin voit menestyä johtoryhmien jäsenenä – muutoksissakin.

Keskiviikkona 2.10. kello 9-10 pidettävän webinaarimme aiheita ovat mm:

  • Miksi johtoryhmän jäseniä ja toimitusjohtajia vaihdetaan?
  • Mitä diversiteettinäkökulma tarkoittaa johtoryhmiä ajatellen?
  • Mikä on oma johtajaprofiilisi – mitä tuot mukanasi johtoryhmätyöskentelyyn?
  • Miten varmistat oman urasi muutosten sattuessa kohdalle?

HRM Partnersin ylimmän johdon uracoachin kanssa keskustelevat kaksi kokenutta ja monissa eri johtoryhmissä työskennellyttä johtajaa, Jarno Kivinen ja Mika Videman. Kivinen on Teboilin huoltoasema- ja automaattiliiketoiminnan johtaja, ja aiemmin mm. Fazerin henkilöstöjohtajana toiminut Videman on nykyisin yrittäjä ja senior advisor.

Webinaari on maksuton.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ