Osaatko esitellä CV:si?

Mitä kerrot siitä, mitä CV:ssäsi konkreettisesti lukee?  Ennen CV:n lähettämistä minnekään on syytä varmistaa, että osaat kertoa sujuvasti kaikesta, mitä CV:stäsi on luettavissa – niin kirjoittamistasi kuin rivien välistäkin löytyvistä asioista.

Edellisten työtehtävien kohdalla rekrytoijaa kiinnostavat kaksi asiaa: mitä niissä opit ja mitä sait aikaan? Kirkasta nämä itsellesi, jotta osaat kertoa niistä sujuvasti.

Yhä useampi saa nykyään yhteydenoton suorahakukonsultilta. Suorahaku on arkipäiväistynyt, ja aiemmin tyypillisesti johdon rekrytointiin käytetyn palvelun avulla etsitään myös asiantuntijoita. IMS Talent Oy:n suorahakukonsultti Sebastian Lindqvistin mukaan suorahakukonsultteja ja rekrytoijia kiinnostaa myös se, mikä sai sinut siirtymään tehtävästä toiseen. Vastauksesi nostaa esiin motivaatiotekijöitäsi ja arvojasi: kaipasitko lisää haasteita tai vastuuta tai halusitko esimerkiksi siirtyä työskentelemään sinulle merkityksellisempien asioiden pariin?

Valmistaudu kertomaan rekrytoijalle myös siitä mitä on luettavissa rivien välistä – eli käytännössä kaikesta mitä CV:ssäsi lukee:  niin työsuhteen päättymisen syistä, työttömyyden tai vanhempainvapaan aiheuttamista aukkoista kuin mahdollisesti mainitsemistasi harrastuksistakin.

Näyttäähän muuten CV:si kuva ammatilliselta itseltäsi – sellaiselta, että rekrytoija tunnistaa sinut haastatteluun tullessasi samaksi henkilöksi kuin kuvassa?

Katariina Köykkä, urasparraava projektikoordinaattori

Lue lisää suorahakukonsultin vinkkejä työnhakijalle

 

Avainsanat