Tunnistatko määräaikaisen työsuhteen mahdollisuudet?

Monien työnhakijoiden ensisijainen tavoite on työllistyä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Työmarkkinoilla on kuitenkin monine sijaisuuksineen ja projekteineen tarjolla paljon määräaikaisia työtehtäviä. Vaikka toistaiseksi voimassa oleva työsuhde tarjoaakin tietynlaista turvaa ja huolettomuutta, on määräaikaisissa työsuhteissa myös lukuisia hyviä puolia. Tässä niistä muutamia:

1) Saat arvokasta kokemusta

Uuden työsuhteen myötä saat uuden rivin CV:hen ja keräät uusia valttikortteja tulevaisuuden työnhakua varten. Kenties pääset käyttämään nykyistä osaamistasi uudenlaisessa ympäristössä tai kehittämään kokonaan uusia taitoja.

2) Pääset osoittamaan ammattitaitosi ja soveltuvuutesi organisaatiokulttuuriin

Pääset konkreettisesti näyttämään, millainen työntekijä olet, mihin pystyt ja mitä voisit saada aikaan myös määräajan päätyttyä. Opit talon säännöt ja käytännöt. Kun sinulle sopiva paikka (ennemmin tai myöhemmin) aukeaa, olet jo tuttu ammattilainen.

3) Pääset kiinni piilotyöpaikkoihin

Suurin osa työtehtävistä ei koskaan tule avoimeen julkiseen hakuun. Pitämällä silmäsi ja korvasi auki, olemalla itse aktiivinen ja esimerkiksi seuraamalla intranetiä voit hyvin löytää jatkomahdollisuuden saman talon sisältä.

4) Verkostoidut uusien ihmisten kanssa

Kuten usein uravalmennuksessa korostamme, verkostot ovat erittäin arvokkaita työelämässä. Uusi työyhteisö tuo lähellesi joukon uusia ihmisiä, jotka pääsevät tutustumaan sinuun ammatillisesti. Vaikka määräaikaisuuden jälkeen jatkoa kyseisen työnantajan palveluksessa ei järjestyisikään, olet saattanut työsuhteesi aikana tutustua henkilöön, joka vinkkaa sinut uuden työn äärelle.

Pidäthän siis mielessä, että moni onnellinen uratarina on alkanut sijaisuudella, projekteissa, kesätyössä sekä rekrytointiohjelmissa!

Katariina Köykkä, työnhakijoita sparraava projektikoordinaattori

Avainsanat