Uravalmennuksista on hyötyä

Viime viikolla on käyty mielenkiintoista keskustelua ura- ja työnhakuvalmennuksien hyödystä. Ymmärrän, että MOT:n ja A-studion tehtävä on provosoida ja herättää keskustelua. Tuntuu, että tavoite oli arvostella aktiivimallia ja arvioida ura- ja työnhakuvalmennuksia kriittisesti. Keskustelua olisi voinut käydä myös rakentavassa ja kehittävässä hengessä.

HRM Partners on ollut alalla yli 25 vuotta ja teemme merkityksellistä työtä. Olemme auttaneet yli 30 000 ihmistä uralla eteenpäin. Seuraamme jatkuvasti sekä palautteita että tuloksia. Viimeisimmässä kyselyssä valmennettavista 98 % suosittelee meidän valmennuksiamme ja 96 % koki valmennuksen avulla päässeen tilanteessaan eteenpäin. 63 % löysi seuraavan uraratkaisun jo valmennuksen aikana (valmennusten pituus 2-6 kk, keskimääräinen sijoittumisaika 3,6 kk).

Saako alhaisella hinnalla hyvää laatua?

HRM Partners ei kuulu TE-palveluiden kilpailuttamiin palveluntuottajiin, joita valittaessa hinta on ollut ratkaiseva tekijä. Ymmärrämme kyllä, että rahaa ei ole käytettävissä rajattomasti, mutta tällöin ei ole mahdollista tarjota yksilöllistä valmennusta tai kokeneiden uravalmentajien tukea.

Uravalmennuksista on varmasti hyötyä, jos osallistujat tulevat hakemaan uutta tietoa eikä vain aktiivisuuspisteitä. Itse olen yllättynyt siitä, että monet vanhemmista uravalmennettavistamme eivät ole koskaan varsinaisesti hakeneet töitä tai edellisestä kerrasta on yli 10 vuotta. Silloin on tärkeää päivittää tiedot tämän hetken rekrytointimarkkinoista. Suurin hyöty on kuitenkin henkilökohtaisista keskusteluista, joissa uravalmentajan kanssa voi käydä läpi omaa tilannetta ja tehdä suunnitelman, miten edetä. Henkinen tuki ja systemaattinen prosessi tuottavat tuloksia.

TV-keskusteluissa painotettiin uuden työn löytymistä 3 kuukauden aikana. Nopea sijoittuminen ei ole aina kuitenkaan tärkein asia vaan se, että valmennettavamme löytävät itselleen soveltuvan työpaikan. Näin työpaikasta tulee myös pysyvä.

Uravalmennuksilla ei voi luonnollisesti tehdä ihmeitä, jos valmennettavan oman alan osaaminen on vanhentunut. Silloin henkilökohtaisissa keskusteluissa keskitytään siihen, mitä osaamista pitäisi hankkia ja mistä uusia mahdollisia töitä voisi löytyä. Tällaiset henkilöt kannattaisi TE-toimistoissa ohjata suoraan koulutukseen eikä 5 päivän työnhakukursseille.

Nopea aloitus auttaa työllistymisessä

Muutosturvaan liittyvä lainsäädäntö muuttui vuoden 2017 alusta. Tavoitteena oli, että irtisanotut työllistyvät nopeammin, koska työnantajan velvollisuus on tarjota työllistymistä edistävää valmennusta. Kokemuksemme mukaan, mitä nopeammin tukea tarjotaan, sitä helpommin irtisanotut löytävät työn.  On siis hyvä aloittaa työn etsiminen jo irtisanomisajalla.

Tähän mennessä yritysten rahoittamia valmennuksia ei ole hyväksytty aktiivisuuden osoitukseksi, koska niitä ei ole tuotettu TE-toimiston kautta. Onneksi tilanne nyt muuttuu 1.4.. Aktiivisuuteen tullaan laskemaan muutkin kuin TE-palveluiden kautta saadut kurssit. Vielä on epäselvää, mitkä koulutukset hyväksytään. Aktiivisuutta mitataan kuitenkin vasta työttömäksi jäämisen jälkeen, mikä saattaa johtaa siihen, että irtisanottu lykkää osallistumista. Uskon, että erilaisten 5 päivän kurssien tarjonta räjähtää huhtikuun alusta. Toivottavasti myös näiden koulutusten työllistymisvaikutusta seurataan.

Tavoitteena uusi työ

Uskon, että kaikkien uravalmennuksia järjestävien tahojen tarkoitus on auttaa työttömiä löytämään uusi työ. Me lähdemme siitä näkökulmasta, että yksilöllä itsellään on vastuu ja me tuotamme palvelun, mikä vie kyseistä ihmistä eteenpäin kohti työllistymistä.

Aktiivisuutta tarvitaan, jotta voi työllistyä.  Hyvät MOT:n ja A-studion toimittajat, oikein kohdistetuilla uravalmennuksilla nopeutetaan työllistymistä.

Elina Palmroth-Leino, johtaja ja uravalmentaja

Avainsanat