Kolme vinkkiä CV:n ulkoasun päivittämiseen

CV:ssä sisältö tietenkin ratkaisee, eikä hienolla ulkoasulla voi korvata sisällön heikkouksia, mutta huolella mietitty ja visuaalisesti kiinnostava CV voi tehdä erityisen vaikutuksen. Tässä blogikirjoituksessa onkin luvassa vinkkejä oman CV:n ulkonäön päivittämiseen.

Muistathan lukea näitä vinkkejä kriittisellä silmällä oma tilanteesi huomioiden. CV:n ulkoasulla ei ole mikään pakko lähteä kikkailemaan, ja esimerkiksi kirjanpitäjän ja valokuvaajan CV:iltä odotetaan todennäköisesti erilaisia asioita. Tärkeintä on siis tehdä CV, jonka sisältö ja ulkonäkö sopivat sekä sinun että hakemasi työpaikan tyyliin!

1. Mistä lähteä liikkeelle?

CV:n työstämistä aloittaessa oleellista on kirjata omat tiedot selkeästi ja asianmukaisesti. Hyviä pohjia CV:n perusasetteluun löydät esimerkiksi Wordin asiakirjapohjista (klikkaa ”Uusi” ja kirjoita hakukenttään ”ansioluettelo”).

2. Näyttävä ulkoasu helposti

Netistä löytyy valtavasti erilaisia ilmaisia ja maksullisia CV-pohjia. Tämänhetkinen oma suosikkini on Canva, josta löytyy runsaasti erilaisia ilmaisia, monin tavoin muokattavissa olevia pohjia.

Valmiiden CV-pohjien kanssa tulee huomioida, että monet muutkin työnhakijat ovat saattaneet mieltyä kanssasi samaan pohjaan. Kannattaa siis ainakin harkita valmiin pohjan muotoilemista oman näköiseksi.

3. Oma luovuus valloilleen

Visuaalisesti näyttävän CV:n tekeminen itse ei vaadi graafikon taitoja ja erikoisohjelmistoja, vaan tavallisilla toimisto-ohjelmillakin pääsee pitkälle, kunhan jaksaa kokeilla erilaisia toimintoja. Ideoita omiin kokeiluihin voi hakea vaikkapa YouTubesta: esimerkiksi tässä videossa luodaan mallin pohjalta näyttävä CV PowerPointilla, tässä taas Wordilla.

Etenkin monimutkaisemman ulkoasun toteuttaminen itse vaatii vaivannäköä, mutta mahdollistaa toisaalta sekä ulkoasun että tekstisisällön vapaamman muokkaamisen. Lisäksi voit tällöin olla varma, ettei rekrytoijan pöydälle tule toista samannäköistä CV:tä.

Duunitorin juttu Päivitä CV 5 minuutissa tarjoaa myös mainioita vinkkejä, mikäli haluat tehdä pikakatsauksen CV:si kuntoon.

Menovinkki: UusioUra-uravalmennustapahtuma Kaapelitehtaalla

Oletko yli 45-vuotias? Siinä tapauksessa sinua saattaa kiinnostaa maksuton rekrytointi- ja uravalmennustapahtuma UusioUra (5.2.2019 klo 10.00-19.00 Kaapelitehtaalla Helsingissä), joka on suunnattu yli 45-vuotiaille, jotka hakevat uutta työ- tai opiskelupaikkaa tai ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä. Lue lisää https://www.uusioura.fi/

 

Katariina Köykkä, projektikoordinaattori

 

Avainsanat