Mua ärsyttää…

Yrityksemme 25 vuotisen taipaleen kunniaksi järjestetyssä workshopissa kehotettiin osallistujia kertomaan toisilleen, mitkä asiat ärsyttävät. Millaisia ”vihollisia” näemme ympärillämme. Tehtävänanto oli sen verran poikkeuksellinen, että pöydässämme kaikki katsoivat ensin toisiinsa ja miettivät, mitä nyt voisi sanoa. Mutta kun ensimmäinen aloitti, niin loppua ei meinannut tulla.

Yhteiseksi ärsytyskohteeksi valitsimme lopulta läsnäolon puutteen. Ärsyttää, että ei itse pysty keskittymään ja toisaalta ärsyttää, että muut eivät tunnu olevan henkisesti läsnä. Ei voida keskittyä yhteen asiaan vaan mielessä on monta tehtävää ja tunne, että pitäisi ehtiä enemmän. Paine tulee mm. valtavasta tietotulvasta. Meillä on tunne, että jos en koko ajan seuraa sähköpostiani ja sosiaalista mediaa, niin jään paitsi jostain tärkeästä.

Olemme myös itse malttamattomia muita kohtaan. Siinä hetkessä, kun itse lähettää viestin, odottaa, että toinen reagoi heti. Olemme närkästyneitä, jos emme saa vastausta tai tykkäyksiä.

Vaikeampi tehtävä oli, että miten selätämme läsnäolon puutteen ja tiivistämme sanomamme hastagiksi. Päädyimme vanhoihin hyviin lääkkeisiin. Kännykät ja läppärit vievät keskittymiskykymme, joten olisiko järkevää rajoittaa niiden käyttöä. Lisää kohtaamisia kahvitauolla ja kasvokkain keskusteluja työkavereidemme ja läheistemme kanssa.

Löysimme keinon tuplata tulokset

Totesimme myös, että kyllä oli hyvä päästä purkamaan ärsytystään. Tämä pitäisi olla työpaikollakin mahdollista järjestäytyneesti. Tätä päivää on osallistaa kaikki mukaan. Näiden yhdistelmästä syntyi ideamme lautapelistä.  Työpaikan ”ärsytyslaatikoon” kaikki voivat tiputtaa ajatuksensa mieltä rasittavista asioista. Kerran viikossa istutaan yhdessä kasvokkain pelaamaan lautapeliä, jonka tehtäväkortit poimitaan ärsytyslaatikosta. Tehtävänä on ratkaista ärsytysongelma ja näin parantaa ilmapiiriä ja tuloksentekoa.

Realistisina päädyimme myös siihen, että on paras lähteä omasta käyttäytymisestä. Vastuu on yksilöllä ja muuttaa voi vain omaa käytöstään. #NoMikäEttei – voin minäkin muuttua. Ja jos apua tarvitsee esim. läsnäoloajan lisäämiseen, niin nykyään on saatavilla erilaisia appeja, joiden avulla voi seurata omaa ajankäyttöään somessa. #vastuunvoima

Muuttumisen vaikeus

Mitä tapahtui, kun tauko alkoi? Jokainen meistä vanhemman sukupolven edustajista kaivoi kännykkänsä ja katsoi, mitä tärkeää oli ehtinyt tapahtua keskustelumme aikana. Milleniaalit sen sijaan istuivat rauhallisina ja jatkoivat keskustelua. Onko muutos siis tapahtumassa?

Elina Palmroth-Leino
liiketoimintajohtaja, valmentaja ja business coach

p.s. Tyttäreni kommentoi, että vain keski-ikäiset käyttävät kirjoittaessaan otsikossa olevaa kolmea pistettä… #paljastuin

Avainsanat