Vapauta henkinen nutturasi

Ja jos olet mies, löysää krakaa, jos sinulla vielä sellainen on.

Mitä ihmettä – mistä tällaisia ajatuksia?  HRM Partners täytti tänä syksynä 25 vuotta ja juhlistimme asiaa yhdessä asiakkaidemme kanssa ja saimme sparrausta kaksvitosilta eli Millenial Boardin nuorilta aikuisilta.

Kaikissa keskustelupöydissä lähdettiin liikkeelle kysymyksestä: Mikä ottaa pattiin? Olipa virkistävä lähtökohta! Meidän pöydässä harmitti, että asioihin ei tartuta vaan jäädään voivottelemaan. Ollaan ei-asenteella, josta nimittäin seuraa se, etteivät asiat uudistu, ei tartuta tuumasta toimeen, jäädään telineisiin.

Apua – miten?

Mikä neuvoksi? Tietysti Uuno Turhapuro -elokuvien viisaus: No, mikä ettei -asenne. Eli lähdetään tutkimaan, kokeilemaan ja otetaan se ryyppy, jos tarjotaan.  No mikä ettei -idean keksijä pöydässämme oli Heini, ja lauseesta tuli heti käsite, jopa movement.  Toivomme, että se jatkaa leviämistään. Se on sukua joo, ja -asenteelle, jossa kannustetaan jotakin toisen sanomista ja kuorrutetaan sitä vielä. Näin asiat kehittyvät ja parantuvat yhdessä ajattelemalla ja toimimalla.  Näitä asenteita tarvitaan lisää tiimeihin ja työpaikoille.

Henkinen nuttura voi joskus kiristää, tai virtuaalinen kraka kuristaa kaulaa. Relataan hei vähän eikä pelätä virheitä! Toinen slogan tilaisuudestamme olikin #munasin. Lupa munata, harjoitella ja yrittää uudelleen. Muistetaan mailan puristamisen sijaan, että rento suoritus kantaa urheilussakin pisimmälle.

Mikko Alatalon sanoin: Turha pyöriä on ellei irtoa, mummo kommentoi moukarinheittoa
selkänsä siinä vain kippeeksi saa, kun elämän ringissä köy-köy-köyristelee.

Päivi Pentti, liiketoimintajohtaja, valmentaja, coach

 

Avainsanat