Mitä hyvän johtajasopimuksen laatimisessa tulee ottaa huomioon?

Webinaari: Mitä hyvän johtajasopimuksen laatimisessa tulee ottaa huomioon?

Miten rakennat johtajasopimuksesta rekrytointi- ja työnantajamielikuvavaltin?

Hyvän, kattavan ja työsuhteen elinkaaren huomioivan johtajasopimuksen laatiminen on ensisijaisesti osapuolten välisen luottamuksen osoitus eikä työsuhteen mahdollista päättämistä koskevista ehdoista neuvotteleminen osoita epäluottamusta.

Työsuhteen elinkaari, sen eri vaiheissa menestymistä edesauttava tuki sekä työsuhteen erilaiset päättymistavat tulisi huomioida jo sopimusta laadittaessa.

Epäselvät, aukolliset taikka tulkinnanvaraiset sopimukset ovat omiaan aiheuttamaan tarpeettomasti vastakkainasetteluja ja voivat johtaa jopa oikeudenkäyntiin osapuolten välillä. Tätä seikkaa kumpikaan osapuoli harvoin mieltää tai pitää miltään osin todennäköisenä siinä vaiheessa, kun yritys on löytänyt tarpeisiinsa parhaiten sopivan henkilön, jonka tehtävä on viedä eteenpäin yrityksen visiota ja toimia yritystä hyödyttävällä tavalla.

Webinaari johtajasopimuksista

Osallistu HRM Partnersin ja asianajotoimisto Roschierin yhteiseen johtajasopimusten sisältöä käsittelevään webinaariin 27.11. kello 9-10. Webinaarissa keskustelevat Roschierin Employment Counsel Jukka Paloheimo ja HRM Partnersin liiketoimintajohtaja Päivi Erkkilä. Kuulemme myös kokeneen myyntijohtajan Hannu Vuorisen mietteitä tuen tarpeesta työsuhteen elinkaaren eri vaiheissa.

Varaa paikkasi webinaarista tästä linkistä

Kokemuksia johtajasopimuksista niin johtajana kuin työnantajanakin

Haastattelimme toimitusjohtajana pitkään toiminutta Katri Sipilää hänen kokemuksistaan ja näkemyksistään hyvästä johtajasopimuksesta. Katso video