HR as a Movement – #NoMikäEttei

Rakensimme Millennial Boardin ja asiakasyritystemme HR-johdon kanssa uutta ajattelua ja parempaa johtajuutta HR as a Movement -tapahtumassamme lokakuun alussa. Samalla nostimme maljat HRM Partnersin 25 vuodelle merkityksellisen työelämän edistäjänä.

Mikä Millennial Board?

Millennial Boardin jäsenet auttavat yrityksiä ymmärtämään paremmin oman sukupolvensa ajatuksia ja näkemyksiä. Jäsenet ovat näkemyksellisiä, rohkeita ja innovatiivisia 20 – 35 vuotiaita nuoria aikuisia, joiden sukupolvi uudistaa ja haastaa työn tekemisen tapoja. He ovat rehellisiä, aitoja ja kyseenalaistavia – eivätkä halua polkea paikoillaan. Heillä on ennennäkemätön halu kasvaa ja kehittyä, tehdä merkityksellistä työtä. Jos sopivia haasteita on tarjolla ulkomailla, he eivät epäröi tarttua niihin.

Mitä HR as a Movement -kohtaamisissa tapahtui?

Kokeneiden HR-johtajien ja Millennial Boardin jäsenten kahdeksan työpajaryhmää lähtivät liikkeelle nostamalla esiin sapettavia ilmiöitä. Löysimmekin paljon sellaista, jonka puolesta voisimme lähteä kaduille marssimaan. Ideoimme konkreettisia keinoja näiden ilmiöiden ja asenteiden taklaamiseksi, ja kiteytimme ne joukoksi nasevia hashtagejä. Julkaisemme blogissamme loppuvuoden aikana valmentajiemme movement-yhteenvetoja.

Erään ryhmän teemaksi valikoitui pelko uudistua. Koimme, että epäonnistumisen pelko estää ihmistä usein lähtemästä rohkeasti uudistumisen polulle. Lisäksi uudistumisen paine tulee usein etenkin ulkoapäin – saamme jatkuvalla syötöllä käytäntöön vietäväksi uusia toimintatapoja, järjestelmiä ja toimenkuvamuutoksia ulkoa annettuna. Ihmisen sisäinen motivaatio ei pääse syttymään, kun ei itse ole ollut ideoimassa uutta.

Uudistumisen jarruna on usein myös liiallinen suunnitelmallisuus ja varovaisuus – laaditaan loputtomia bisnesplänejä ja riskianalyysejä, kunnes momentum uudelle on jo ohi. Lue lisää blogista.

Milleniaalit haastavat HR:ää

”Olimme pöydässämme yhtä mieltä työelämän muutoksesta, ja että “klassinen HR:n rooli” palkkaprosessien ja loma-exceleiden ylläpitäjänä on ohi. Organisaatiot muuttuvat, johtaminen kehittyy ja tekniikka on murroksessa. Nämä muutokset tulisi hyödyntää HR:ssä tehokkaammin”, kertoo kolmospöytää fasilitoinut Tommi.

”Keskustelimme mm.  siitä, kuinka yrityksen sisäisessä hackathonissa ristipölytyksellä on saatu luotua upeita uusia juttuja, mutta koska kukaan ei halua ottaa vastuuta niiden eteenpäin viemiseksi, ei niistä ikinä tule mitään. Haastoinkin ryhmääni, että MITÄ JOS HR OLISI SE MAHDOLLISTAJA, joka rohkaisee rikkomaan kaavaa ja viemään uusia juttuja eteenpäin” Tommi jatkaa lisäten, että ”HR todella voi olla yrityksen uuden kasvun keskeisin mahdollistaja.”

 

#NoMikäEttei

Avainsanat