Päivi Erkkilä Career-palveluista vastaavaksi johtajaksi

Päivi Erkkilä uuden haasteen edessä: työelämän murros muuttaa tulevaisuuden työurat

Päivi Erkkilä, PsM (37) on nimitetty HRM Partnersin Career-palveluista vastaavaksi johtajaksi.  Hän seuraa tehtävässä Sebastian Lindqvistia, joka jatkaa uraansa suorahaun konsulttina.

”Haluan kiittää Sebastiania hänen erinomaisesta työstään ja kolmetoista vuotta pitkästä urastaan HRM Partnersilla. Kunnioitan Sebastianin työtä erittäin korkealle, annan hänelle kaiken tukeni hänen jatkaessaan uraansa uusien haasteiden parissa. Sanon aina näissä tilanteissa heimollemme, että meidän tulee elää niin kuin opetamme”, HRM Partnersin toimitusjohtaja Paula Kilpinen kuvailee.

HRM Partnersilla on pitkät juuret Outplacement-liiketoiminnassa ja historiansa aikana se on hoitanut laajoja kokonaisuuksia, kuten Nokia Bridge- ja Microsoft Polku-ohjelmat. Lähestymistapamme on aina vahvasti räätälöity ja yksilöllinen. ”Haluamme auttaa valmennettavaa löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun kohtuullisessa ajassa.” kiteyttää liiketoimintajohtaja Elina Palmroth-Leino, joka vastaa nimenomaan yt-tilanteisiin kohdistuvista ratkaisusta.

Robotisaation ja tietotyön automatisoinnin myötä katoaa tuhansia työpaikkoja. Tämä synnyttää tarvetta uudelle osaamiselle mutta haastaa myös perinteiset työurat. ”Rakennamme parhaillaan mallia, jossa rakennamme ennakoivasti erilaisia osaamis- ja urapolkuja yrityksen sisälle.  Otamme parhaat palat Bridge- ja Polku- malleista sovellettuina tämän päivän kontekstiin”, Kilpinen kuvailee ja haastaa ”Entä jos yrityksissä käytäisiin vähemmän uudistumisneuvotteluita, eli ut:ita, ja vähemmän yt:itä?”

Viimeisen vuoden aikana HRM Partners on panostanut erityisesti työelämän murroksen ymmärtämiseen, sekä palveluiden linjaamiseen sen mukaisesti. HRM Partnersin tavoitteena on auttaa asiakkaitaan hahmottamaan tulevaisuuden kyvykkyys- ja osaamistarpeet, sekä rakentamaan muutoskyvykkyyttä. ”Olen erityisen iloinen että Päivillä on osaamista ja intoa tarttua työelämän murroksen synnyttämiin asiakastarpeisiin”, Kilpinen iloitsee.

”Haluamme puhua outplacementin rinnalla future-placementista. Tavoitteemme on, että työntekijöillä on suurempi vastuu toimia itseohjautuvasti oman osaamisen uudistamisessa sekä oman urapolun johtamisessa. Me annamme valmennettavillemme eväät menestyä tulevaisuuden työelämässä auttaen heitä kehittymään itsensä ja oman uransa johtamisessa. Näin luomme työelämästämme mielekästä ja merkityksellistä.” Päivi Erkkilä kuvaa missioitaan.