Pelkkä ansioluettelo ei löydä yhtään työpaikkaa

Aika yleinen käsitys julkisella sektorilla, ja työmarkkinoilla yleisemminkin, on edelleen se, että tärkeintä työnhaussa on hyvä ja erottuva työhakemus ja ansioluettelo (CV). Nämä paperit eivät kuitenkaan löydä työnhakijalle ainuttakaan työpaikkaa.

Tehokas työn etsiminen perustuu hyvää itsensä ja osaamisensa tuntemiseen ja niiden suunniteltuun ja järjestelmälliseen markkinointiin, sanoo Staffan Kurtén.

Henna Kalliskota kertoo Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan harjoitelleensa CV:n ja työhakemuksen tekoa jollain työllisyyskurssilla 90 tuntia. Pelkästään työpaikkailmoituksiin vastaamisen aika on kauan sitten ohi niin kuin on myös perinteinen työnvälitys. Noin 80 % kaikista vuoden aikana Suomessa täytetyistä työpaikoista ovat ns. piilotyöpaikkoja. Ei CV niitä löydä.

Tehokas työn etsiminen perustuu tänä päivänä ensinnäkin siihen, että tietää mitä haluaa löytää, mistä sitä etsiä ja mitä osaamistaan voi tarjota. Lisäksi se perustuu perusteelliseen suunnitteluun ja valmistautumiseen, oma-aloitteiseen ja systemaattiseen työn etsimiseen, runsaaseen kontaktien määrään – ja pikkuisen onneen. Tätä kaikkea modernin työllisyyskurssin (yksityisellä sektorilla uudelleensijoittumisvalmennuksen, uravalmennuksen tai outplacementin) tulisi sisältää. Toki hyvä CV:kin pitää olla mutta se ei ole pääroolissa.

Kannustukseksi työttömiä työnhakijoita voisi mieluummin palkita bonuksella heidän työllistyessään sen sijaan että aktiivimallin mukaisesti rankaistaan, jos he eivät onnistu. Mutta tämä on jo toinen aihe.

Kuulin jokin aika sitten erään työntekijäliiton juristin neuvovan irtisanottua talouspäällikköä että ”et sinä työllisyyskurssia tarvitse, kyllä sinä osaat CV:n kirjoittaa”. Minkähänlaista työllisyyskurssia hän mahtoi ajatella?

Staffan Kurtén
hallituksen puheenjohtaja
HRM Partners Oy

 

Avainsanat