Robotti ei korvaa kyvykkyyksiä

DIF:n (Directors’ Institute Finland – ent. Hallitusammattilaiset) aamuseminaari oli tänään HRM Partnersin tiloissa.

Toimitusjohtajamme Paula Kilpinen puhui strategisista kyvykkyyksistä ja siitä, miten vaikeaa hallituksilla on oikeasti hahmottaa yrityksen strategiset kyvykkyydet, saatikka sitä minkälaisten niiden pitäisi olla 3 tai 5 vuoden kuluttua. Yksinkertaisesti sanottuna kysymys kuuluu ”Mitä yritys tekee paremmin kuin muut”. Paula kertoi, että kun hän tämän kysymyksen hallituksissa ja johtoryhmissä esittää, saa hän yleensä lähes yhtä monta erilaista vastausta kuin vastaajia on.

Robottien korvaamat tietotyön rutiiniprosessit ovat viime aikoina Suomessakin olleet näkyvästi esillä (OP, Nordea, Hoas).  Yhteistyökumppanimme Tomi Torri (Eera Oy, partneri) kertoi konkreettisesti mitä tämä käytännössä tarkoittaa. ”Kysymyksessä eivät ole mittavat, pitkäaikaiset ja kalliit IT-projektit vaan pienissä sprinteissä tapahtuva rutiinien automatisointi yksi kerrallaan, parissa viikossa”. Tällä tavalla automatisoinnin tulokset ja hyödyt näkyvät nopeasti ja näitä töitä tekevät ihmisetkin innostuvat työn tehostumisesta ja rutiinien vähentymisestä. ”Robotisaatio tuo mukanaan paljon enemmän hyvää kuin huonoa”, kiteytti Staffan Kurtén, HRM Partnersin hallituksen puheenjohtaja.

Lue lisää Directors’ Institute Finlandin sivuilta