Robotit valtaavat finanssisektorin – 3 uravinkkiä entiseltä pankkilaiselta

Viime viikkoina mediassa on puhuttu, että robotit valtaavat finanssialan. OP-Pohjola, Aktia ja Nordea aikovat kaikki vähentää henkilökuntaansa merkittävästi lähivuosina. Konkreettiset luvut herättivät monet vasta nyt ymmärtämään, että tämä koskee myös minua. Tähän asti keskustelu on usein liikkunut yleisellä tasolla: ”Yritystoiminta digitalisoituu”.

Onko tilanne nyt jotenkin mullistava?

Robotiikka ja tekoäly ovat uusia asioita, mutta pankkiala on kokenut isoja muutoksia ennenkin. Lapsuudessani jokaisen taajaman pääkadulla oli vähintään neljä hienoa pankin konttoria, joissa istui riveittäin pankkineitejä palvelemassa asiakkaita. Pankkikriisin puhjettua 90-luvun alussa henkilöstö puolittui runsaasta 50 000:sta noin 25 000:een (1997). Sen jälkeen tietokoneet ja prosessien kehittäminen ovat poistaneet monia työtehtäviä, mutta tuoneet tilalle myös uusia. Itse olin mukana kokemassa, kun euron tuleminen mullisti valuuttahuoneen diilereiden työn. Monelta ovat työt loppuneet kokonaan ja edessä on ollut uuden työn etsiminen. Tilanne ei siis olekaan poikkeuksellinen.

Miten muutokseen kannattaa suhtautua?

Jos haluat tehdä töitä ja edetä urallasi, niin tässä muutama vinkki.

  1. Toivota robotit tervetulleiksi. Digitaalisuus on asia, jota ei voi pysäyttää vaan siihen pitää lähteä mukaan. Ilmoittaudu heti vapaaehtoisesti projekteihin, jotka liittyvät tietotyön automatisointiin. Lue asiaan liittyviä artikkeleita ja kehitä jatkuvasti osaamistasi.
  2. Mieti, että missä työssä olisit parhaimmillasi. Pohdi, missä ovat vahvuutesi ja millaisiin uusiin töihin ne parhaiten sopivat. Millaiset tehtävät sinua motivoivat? Mitä osaamista tarvitset, jotta pääset urallasi eteenpäin. Kirjaa näitä asioita ylös ja tee suunnitelma.
  3. Verkostoidu. Jokainen kohtaaminen antaa sinulle uusia ajatuksia, parhaassa tapauksessa jopa vinkin mahdollisista uusista tehtävistä. Tapaa ihmisiä myös oman työpaikkasi ja alasi ulkopuolelta.

Positiivisella asenteella pääsee pitkälle. Ja voin omasta kokemuksestani sanoa, että elämää on finanssisektorin ulkopuolellakin. Joka viikko näen työssäni ihmisiä, jotka ehkä raskaankin prosessin jälkeen kertovat onnellisina löytäneensä uuden mielenkiintoisen työn. Kliseisesti sanottuna – muutos on mahdollisuus.

Elina Palmroth-Leino
Liiketoimintajohtaja, valmentaja

Lue lisää: Kohti uutta työtä? 

Avainsanat