Koulutussuunnitelma ajan tasalle myös muutosturvaan liittyen

Koulutussuunnitelma ajan tasalle myös muutosturvaan liittyen

Vielä ehtii! Muutosturvaa koskevaan lainsäädäntöön tuli muutoksia kuluvan vuoden tammikuussa. Muutokset velvoittavat yli 30 henkeä työllistäviä yrityksiä sisällyttämään koulutussuunnitelmaansa ne periaatteet, joiden mukaisesti työnantaja hankkii työntekijöille työllistymistä edistävää valmennusta tai koulutusta mahdollisessa irtisanomistilanteessa. Periaatteet tulee kirjata vastaisuuden varalta, vaikka työnantajalla ei olisi henkilöstön vähennyssuunnitelmia.  Suunnitelma tulee olla tehtynä ennen vuodenvaihdetta.

Meille HRM Partnersilla on kuluvan vuoden aikana kertynyt paljon kokemusta erilaisista muutosturvan toteuttamisratkaisuista ja -käytännöistä. Mikäli nämä asiat askarruttavat sinun organisaatiossasi, ole yhteydessä.

Lue lisää