Uratarina: Katin matka mielekkään ja merkityksellisen työn maailmassa

Koen vahvasti tekeväni kutsumustyötäni auttamalla sekä yksilöitä, työyhteisöjä ja suomalaista työelämää kehittymään myönteiseen suuntaan, sanoo Kati Järvinen.

”Miten sinusta oikein tuli coach?” minulta usein kysytään. Varsinaisesta varhaisesta uravalinnasta ei kuitenkaan ollut kysymys, vaan ajelehtiessani opintovaihtoehdosta ja työtehtävästä toiseen huomasin vain kiinnostuvani yhä syvemmin ihmisten toimintaan ja kehitykseen liittyvistä kysymyksistä: ”Miksi ihmiset ovat erilaisia?” ”Miksi työ koetaan rankkana, miksi se ei saisi olla kivaa?” ja ehkä se ohjaavin kysymys on ollut se toistuvasti esiin nouseva: ”Kuka olen ja mitä minä oikeastaan haluankaan?”.

Usein sanotaan, että psykologiaa opiskelleet ovat kiinnostuneet alasta omista lapsuuden traumoistaan johtuen. Uskomusta tai ei, minua on ainakin ajanut eteenpäin työn mielekkyyden metsästyksessä oman työläistaustani kenties hieman negatiivissävytteinen käsitys työstä, omasta potentiaalista ja johtajuudesta. Jo varhain tunsin halua kyseenalaistaa kulttuurini kasvattamat käsitykset, pyrkiä kohti parempaa työn tulevaisuutta, ja luoda sitä myös muille.

 

Punainen lanka löytyi

Lukioaikana tulin valituksi oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi ja oivalsin, että ihmisiin ja yhteisöön vaikuttaminen on keskeinen motivaatiotekijäni. Opintovalintoja tehdessäni ajattelin, että markkinointi- ja mainonta ovat hyviä keinoja vaikuttaa ihmisiin, kunnes huomasin tästä näkökulmasta puuttuvan jotain. Työelämäni ensimmäiset vakavammat askeleet veivät rekrytointimarkkinoinnin pariin, jota kautta pääsin tutustumaan henkilöstön kehittämistoimintoihin. Kehittämismaailman luovuus, hauskuus ja haasteellisuus saivat syvän työn imun aikaiseksi ja tyydytin opinnälkääni opiskelemalla työn ohella sosiaalipsykologiaa, aikuiskasvatustiedettä ja muutosjohtamista.

Toimiessani Oriola-KD Oyj:n henkilöstön kehittämispäällikkönä pohdin, olisiko jotain sellaista, jolla saisin tuettua ihmisten oivaltamista oppimista syvemmällä ja henkilökohtaisemmalla tasolla. Päädyin coaching-opintojen pariin ja minulle kävi kuten monelle muullekin ammatticoachille: Coachahdin! Tämä oli mun juttuni!

Antaumuksella ammatticoachiksi, ajatuksella yrittäjäksi

Vuonna 2008 ollessamme Englannissa perheemme kanssa komennuksella päätin ryhtyä ammatticoachiksi ja perustin oman yrityksen kerätäkseni kansainväliseen sertifioitumiseen vaadittavia coaching-tunteja ja opintopisteitä. Istuessani englantilaisessa uracoaching-koulutuksessa pohdin, että tämänkin valmennuksen olisi voinut tehdä paremmin. Siitä se idea sitten lähti ja neuvottelin Firework Career Coaching -koulutuksen tuomisesta Suomeen. Rekrytointitaustani ja pohdintani työn mielekkyydestä auttoivat pian muodostamaan oman coaching-nicheni uracoachina ja työelämän muutostilanteiden asiantuntijana. Päädyin kirjoittamaan pari kirjaakin työn mielekkyydestä, sen löytämisestä ja johtamisesta. Suomeen palattuamme siirryin päätoimiseksi yrittäjäksi. Yrittäjyys oli minulle hyvä tapa toteuttaa itseäni ja pitää työn ja muun elämän tasapainossa, mikä ei aina kolmen lapsen äitinä ja työssään matkustavan miehen puolisona ole helppoa.

Kun kutsu käy

Yrittäjänä verkostomainen toiminta on arkipäivää ja töitä tehdään erilaisissa kokoonpanoissa joskus eri alojen ammattilaistenkin kanssa. Soveltossa minulta pyydettiin yhteistyökeskustelun yhteydessä kuvausta unelmatoimenkuvastani. Sellaisen sitten kirjoitin ja pääsin perustamaan uutta Hyvinvointi ja tuottavuus -osaamisaluetta sen johtavana konsulttina. Parin vuoden päästä strategiauudistus toi epäjatkuvuuskohdan, jonka yhteydessä pohdin jälleen sitä suurta kysymystä: Mitä minä oikein haluan? HRM Partners linjasi samanaikaisesti strategiaansa kohti ”Työllä on merkitystä” -teemaa, joka tuntui saman tien omalta. Ei aikaakaan, kun halu ja tarve kohtasivat ja siirryin huhtikuussa 2017 uuteen, innostavaan työyhteisöön asiakkuusjohtajaksi ja valmentajaksi.

Työllä on merkitystä

Vaikuttavalla valmennustyöllä on merkitystä. Koen vahvasti tekeväni kutsumustyötäni auttamalla sekä yksilöitä, työyhteisöjä ja suomalaista työelämää kehittymään myönteiseen suuntaan. Haluan myös, että kun omat lapseni astuvat työelämään, on heillä mahdollisuus loistaa ja tehdä hyvinvoivasti työtä, jolla on merkitystä sekä heille itselleen ja yhteiskunnalle. Kaikki voittavat.

Kati Järvinen, valmentaja, asiakkuusjohtaja

Avainsanat