Kati Järvinen nimitetty asiakkuusjohtajaksi ja valmentajaksi HRM Partnersiin

Kati Järvinen on nimitetty HRM Partnersiin asiakkuusjohtajaksi ja valmentajaksi 7.4.2017 alkaen. Rekrytoinnin myötä HRM Partners haluaa vauhdittaa kasvuaan sekä vahvistaa osaamistaan työn merkityksellisyyden johtamisen ja organisaatiokehittämisen saralla.

Kati Järvinen (41) on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi. Lisäksi hän on opiskellut mm. sosiaalipsykologiaa, työpsykologiaa ja aikuiskasvatustieteitä. Hän siirtyy tehtävään Sovelto Oyj:stä, jossa hän toimi Hyvinvointi ja tuottavuus -osaamisalueen johtavana konsulttina työskennellen johtamisen ja työyhteisökehittämisen hankkeissa yli kahden vuoden ajan. Tätä ennen Järvinen työskenteli valmennusyrittäjänä ja HRD-tehtävissä mm. Oriola-KD:ssa, VTT:ssa ja Vaisalassa. Järvinen (PCC) on Suomen kokeneimpia uracoacheja ja International Coach Federationin Suomen jaoksen hallituksen jäsen. Hän on kirjoittanut kirjat Mielekäs työ – uuden ajan uraopas sekä Työn mielekkyyden johtaminen – käytännön opas.

”Katin vahva kehittämis- ja coachingosaaminen sekä näkemyksellisyys työn merkityksellisyyden ja mielekkyyden vaikutuksesta tuottavuuteen auttavat meitä vauhdittamaan asiakkaittemme kasvua ja olemaan heille entistä kokonaisvaltaisempi ja strategisempi kumppani”, sanoo HRM Partnersin toimitusjohtaja Paula Kilpinen.

”Olen todella tyytyväinen siirtyessäni HRM Partnersille alan arvostetumpien ammattilaisten joukkoon. HRM Partners on uramuutostilanteiden konkari sekä johtamisen kehittämisen edelläkävijä. On hienoa päästä rakentamaan yhdessä asiakkaillemme entistä ennakkoluulottomampia ja vaikuttavampia ratkaisuja henkilöstön potentiaalin tunnistamiseen ja hyödyntämiseen. Lisäksi haluan auttaa mahdollisimman montaa henkilöä tekemään merkityksellistä, palkitsevaa työtä. Haluan vaikuttaa siihen, että jokainen voi loistaa omassa työssään”, sanoo Järvinen.