Coaching ja johtamisen taito

Coachingissa halutaan monipuolistaa ajattelua. Esimiesten kehittämisessä ryhmäcoaching onkin monelle jo tuttua.

Kun business coaching menetelmänä tai ajattelumallina tuli Suomeen yli kymmenen vuotta sitten, oli fokuksessa usein yksittäisen johtajan tai esimiehen coachaaminen, jotta hän saavuttaisi ja ylittäisi tavoitteensa.Kiistattomasti on osoitettu, että coaching on kehittämismenetelmänä vaikuttava ja tehokas täsmäase, joka parhaimmillaan ja oikein ajoitettuna saa johtajan toimimaan ja ajattelemaan erinomaisen hyvin ja monipuolisesti omassa yritystilanteessaan. Tuoreita tutkimuksia coachingin vaikuttavuudesta löytyy vaikkapa ICF Globalin sivuilta.Coachingissahan lähtökohtaisesti halutaan monipuolistaa ajattelua – autetaan näkemään erilaisia näkökulmia ja olemaan avoin erilaisille vaikutteille. Tänä päivänä sekä-että -ajattelu on vaikuttavaa ja joustavaa johtamista; johtajan on oltava yhtä aikaa sekä lempeä että jämäkkä, sekä nopea että harkitseva, realistinen mutta tavoitteellinen, jopa hullun rohkea. Coachingin avulla pystytään kehittämään kaikkea tätä.Yhden ihmisen kehittäminen ei kuitenkaan enää riitä, koska yhä useammin kaikilla organisaation jäsenillä on paljon päätäntävaltaa ja vastuuta paitsi omista tekemisistään, myös yrityksen suunnasta ja strategiasta. Siksi on tärkeää ulottaa monipuolisen ja rohkean ajattelun taitoja ja henkeä myös ryhmille, tiimeille ja koko organisaatioon. Ryhmäcoaching onkin jo monissa yrityksissä tuttu esimiesten ja erityisryhmien kehittämisen muoto. Tiimejä ja kokonaisia yrityksiä vasta opetellaan coachaamaan. Nämä asiat liittyvät koko yrityskulttuurin kehittämiseen.Onko vaikuttava ja valmentava johtaminen taito (skill) vai lähestymistapa (mindset)? Minusta se on molempia. Johtamisen taitoja voi kehittää ja omaa ihmiskäsitystään tutkia.Hyötyisitkö sinä ajattelukumppanista?

Päivi Pentti, business coach, valmentaja, johtaja

 

COACHINGIN JUHLAVUOSI

ICF (International Coaching Federation) Finland täyttää 10 vuotta ja järjestää juhlavuotensa kunniaksi innostavan Loistan työssäni-seminaarin 16.8. klo 13-21 Helsingissä. Me HRM Partnersilaiset olemme mukana juhlimassa coachingin vaikuttavuutta ja työtä, jolla on merkitystä! Siksi kutsun Sinut vieraaksemme tähän huikeaan tapahtumaan nauttimaan ja oivaltamaan kanssamme! Ilmoittaudu seminaariin täältä: http://www.icffinland.fi/loistan-tyossani/. Antamalla kutsuvieraskoodin ”HRM” ja nimeni, voit ilmoittautua tapahtumaan kutsuvierashintaan 170 € + alv (normaalihinta 300 euroa +alv). Kutsuvieraspaikkoja on rajoitetusti, joten toimithan nopeasti.

Tapahtumasta lyhyesti
Loistan työssäni -seminaari kokoaa yhteen coachingista ja valmentavasta johtamisesta kiinnostuneet johtajat, HR-ammattilaiset sekä Suomen coaching-alan ammattilaiset käymään dialogia coachingin merkityksellisyydestä ja vaikuttavuudesta. Puhujina on korkealuokkaisia johtamisen ammattilaisia, jotka hyödyntävät coachingia, arvojohtamista ja valmentavaa johtamistapaa arjessaan. Seminaarin aikana kuulemme siis useita upeita puhujia, käymme yhdessä vaikuttavia keskusteluita ja illalla verkostoidumme suussa sulavan cocktail-illallisen äärellä.

Tule mukaan inspiroitumaan ja luomaan vaikuttavaa merkityksellisyyttä kanssamme! Lue lisää esitteestä tai ICF:n kotisivuilta. 

 

Avainsanat