Voiko irtisanomisen hoitaa hyvin? 5 + 1 neuvoa

Oma vastukseni on, että voi. Mukavaa se ei kuitenkaan ole – kummallekaan osapuolelle.

Tapaan työssäni irtisanottuja, joille on jäänyt tilanteesta ahdistava muisto. On vaikea mennä elämässä eteenpäin, jos ajatukset palaavat aina takaisin joihinkin sanottuihin lauseisiin tai sanomatta jätettyihin asioihin.

On sekä yrityksen että lähtevän henkilön edun mukaista, että vaikea tilanne hoidettaan mahdollisimman ammattitaitoisesti, toista arvostaen ja eteenpäin auttaen. Vaikka asia on ikävä, niin sen voi hoitaa inhimillisesti.

Muutamia perusasioita:

  1. Valmistaudu hyvin. Ota selvää perusteista ja tee ”käsikirjoitus”.
  2. Kohtaa irtisanottava silmiin katsoen ja rauhallisesti.
  3. Kerro asia lyhyesti ja asiallisesti.
  4. Pyydä allekirjoitus irtisanomisilmoitukseen
  5. Anna materiaalia luettavaksi ja sovi jatkosta

Täytyy myöntää, että kaiken tämän tiesin, koska olen valmentanut satoja esimiehiä tähän tilanteeseen. Luulin osaavani hoitaa asian ammattimaisesti. Oikeassa tilanteessa, kun tutun irtisanottavan katse kohtasi omani, niin tunteet veivät voiton. Kesti hetki koota itseni ja palauttaa mieleen pöydälle kirjoittamastani muistilapusta suunnittelemani lauseet.  Viimeinen ohjeeni siis on:

  1. Valmistaudu harjoittelemalla sekä omien että toisten tunnereaktioiden kohtaamista, jotta oikeassa tilanteessa voit viedä keskustelun läpi tilanteen vaatimalla herkkyydellä.

Mistä sitten tietää, että keskustelu on hoidettu hyvin? Jos voit kohdata irtisanotun henkilön myöhemmin kaupungilla niin, että kumpikaan ei joudu välttelemään toisiaan ja voitte keskustella ilman suurempia jännitteitä.

Lisää hyödyllisiä ohjeita löydät yrityksemme perustajan Staffan Kurtenin kirjasta Kun joudut irtisanomaan.

Elina Palmroth-Leino
Valmentaja, johtaja

 

Avainsanat