HR-johtajasta rohkea kokeilija

HR-ammattilaisella on turvallisen tyypin maine. Totinen ja oikeassa. Voisiko välillä olla hassu ja väärässä? Olisiko tämän päivän väärä huomisen oikea?

Robotit vievät pian HR:ltäkin työt, ne rutiinityöt. Onneksi. Prosessit jäävät rullaamaan ja mittarit raksuttamaan, kun HR-ammattilaiset hyppäävät liikkuvaan bisnesjunaan. Tarkkailijoista tulee aktiivisia ja monialaisia toimijoita.

Vihjeitä tulevaisuudesta tarjoaa tutkimuksemme, johon haastattelimme suurten suomalaisyritysten HR-johtajia. He uskovat, että HR:n rutiinityöt automatisoidaan lähivuosina ja työn painopiste siirtyy hallinnoivasta asiantuntijatyöstä konsultoivaksi.

HR-johtaja osallistuu yhä enemmän koko liiketoiminnan kehittämiseen ja haastaa kollegoitaan johtoryhmässä. Hän tutkii työn tekemisen ja työsuhteiden uusia muotoja ja kääntää ne yrityksen menestystekijöiksi. Esimiehistä ja HR-ammattilaisista tulee brändiä vaalivia headhuntereita, joilla on aina haku päällä. Tulevaisuudessa HR-johtaja kehittää, uudistaa ja kannustaa, kuten nykyäänkin, mutta rohkeammin kuin koskaan.

Milloin se tulevaisuus sitten alkaa? Nyt!

Tulevaisuuden HR-johtaja hyppää turvallisesta HR-kulmasta vieraisiin pöytiin ja kokeellisiin projekteihin jo tänään. Varovainen oikeintekijä alkaa kokeilla pientä riskinottoa. Rohkea uudistaja sovittaa itselleen suoraan ennakkoluulottoman strategin roolia.

Mutta kun on ne tessit sun muut sopimukset ja lait. Eihän HR voi kokeilla mitään nopeaa ja rohkeaa. Onko todellakin näin? Haastan jokaisen HR-johtajan miettimään, onko esteenä laki vai oma asenne. Mieti, mikä on vaarallisinta, mitä ideastasi voisi seurata. Mitä tekisit, jos et pelkäisi?

HR-ammattilaisella on turvallisen tyypin maine. Totinen ja oikeassa. Voisiko välillä olla hassu ja väärässä? Olisiko tämän päivän väärä huomisen oikea?

Päivi Pentti, valmentaja, johtaja

Avainsanat