Mitä jäi mieleen Nordic Business Forumista?

Joskus on hyödyllistä pohtia jälkikäteen, mitä jäi mieleen erilaisista tilaisuuksista, joihin on joutunut, päässyt, ajautunut.  Olin onnekas, pääsin osallistumaan Nordic Business Forumiin syyskuussa 2016.

Mitä muistan, mitä oivalsin?

Sesonki vaihtuu

Ymmärsin (ehkä) lopullisesti, että sesonki vaihtuu. Olemme ihan oikeasti siirtymässä uudenlaiseen vaiheeseen, ja se vaihe vaikuttaa meihin kaikkiin työssä ja vapaa-ajalla.  Ymmärsin siis, että jos sometekeminen on Ilta-Sanomien lukemista ja facessa tykkäämistä, olet vaarassa pudota! Älä jää paikoillesi!

Muistan, että Tiikeriäiti Amy Chua kertoi tutkimuksesta, jossa todettiin, että vaikeudet kohtuullisessa määrin lapsuudessa ennustavat erityislaatuista menestystä. Esimerkeistä jäi mieleen Barack Obama. Älä siis ole curling-vanhempi.

Muistan myös skeittaamisen elävän legendan Tony Hawkin, joka todisti, että mistä tahansa intohimosta voi tulla menestystarina. Mikä olisi sinun Frontside Olliesi?

Ymmärsin myös tiimityön tärkeydestä jotakin. Ainakin luovassa työssä on olennaista löytää keskenään hyvin toimiva porukka – se on osaamistakin tärkeämpää. Pomoja ei sinne tarvita, heistä on vain haittaa. Tällöin on mahdollista, että syntyy vaikkapa ToyStory.

Muistan myös hyväntekemisen – lähellä ja kaukana.  Pieni asia minulle voi olla suuri asia jollekin toiselle.

Nämä muistan.

Joulun alla 2016

Päivi Pentti
valmentaja, johtaja 

Avainsanat