Onko uralla eteneminen tuurista kiinni? Mitä mieltä ovat HR-johtajat?

Haastattelimme joukon HR-johtajia, jotka ovat edenneet urallaan isojen yritysten johtoryhmään asti. Kysyimme mm. mikä tai kuka on auttanut sinua urallasi eteenpäin.  Yksi vastaajista totesi edenneensä pelkällä tuurilla. Sunnuntain Helsingin Sanomissa nuori Mimosa Willamo toteaa saamistaan elokuvarooleista samoin. Artikkelissa pohdiskellaan, että ainakin ennen menestys ansaittiin tekemällä kovasti töitä.

Itse uskon, että tuurillakin on osansa, mutta se ei yksin riittää. Aina tarvitaan myös osaamista ja rohkeutta siirtyä uusiin tehtäviin.

Suurin osa haastattelemistamme henkilöistä totesi eniten heitä auttaneen hyvien esimiesten, jotka ovat antaneet lisää vastuuta ja luottaneet. Tätä kautta osaaminen ja itseluottamus ovat kasvaneet.Kysyimme myös, mitkä henkilökohtaiset ominaisuudet ovat auttaneet töissä. Tärkeimmäksi ominaisuudeksi nousi vuorovaikutustaidot. Tämä pitää paikkaansa todennäköisesti tehtävässä kuin tehtävässä. Yhä useampi meistä tekee töitä tiimeissä, ja asioiden läpiviemiseksi tarvitaan lisäksi hyviä viestintä- sekä esiintymistaitoja. Oman osaamisen kehittämisestä on meillä jokaisella vastuu. Ei riitä, että keskittyy tällä hetkellä tarvittaviin taitoihin, vaan kannattaa miettiä myös tulevaisuutta. Digitalisaatio tulee meitä vastaan joka puolella, mutta kuinka moni on pysähtynyt miettimään, miten se vaikuttaa omaan työhön? Monien ennusteiden mukaan noin 40 % työpaikoista tulee muuttumaan merkittävästi automaation seurauksena. Haastatellut HR-johtajat nostivatkin vahvasti esiin, että digitaidot on oltava hallussa. Mitä sitten tehdä, jos haluat urallasi yritysmaailmassa eteenpäin?

  • Valitse työpaikka, jossa on kannustava ilmapiiri ja etenemismahdollisuuksia.
  • Pyydä palautetta ja ota vastaan uusia tehtäviä rohkeasti.
  • Kehitä osaamistasi jatkuvasti. On erittäin tärkeää ymmärtää yrityksen strategia ja kasvattaa liiketoimintaosaamista monipuolisesti.

Lue lisää verkkolehdestämme:linkki tutkimustulosuutiseen.No mitä sitten itse sanoisin uran alussa olevalle nuorelle – oli hän sitten HR-asiantuntija tai näyttelijä? Usko itseesi, ja hakeudu rohkeasti uusiin tehtäviin. Ei kannata odottaa, että sinut huomataan, vaan kerro, mitä osaat ja mitä haluaisit oppia.

Elina Palmroth-Leino
Uravalmentaja ja Business Coach

Avainsanat