5 asiaa, jotka auttavat uuden työpaikan löytymisessä, #uracoaching

Maailma on pullollaan ohjeita, että toimi näin tai tee noin. Monet ovat makuasioita. En ole tehnyt tieteellistä tutkimusta, mutta valmentanut satoja henkilöitä löytämään uuden uran. Tässä omat vinkkini:

1. Ole ylpeä omasta osaamisestasi
Mieti, mitä olet saanut aikaan urallasi ja mitkä ominaisuutesi ovat edesauttaneet tuloksen syntymisessä. Sinulla on aivan varmasti sellaista osaamista, mitä ei kaikilla ole. Kirjaa ylös ja rakenna myyntipuhe.

2. Verkostoidu
Tänä päivänä noin 70 % työpaikoista on ns. piilotyöpaikkoja eli ei-julkisesti ilmoitettua. Mitä isompi verkosto sinulla on, sitä enemmän kuulet mahdollisuuksista ja sitä useammin sinua saatetaan ehdottaa sopivaan paikkaan.

3. Ole löydettävissä
Verkostoituminen on tärkeää, mutta sinut tulee myös löytyä. Ammattirekrytoijista 64 % käyttää somea suorahauissa (Tom Laineen tutkimus 2015). Mielestäni LinkedIn on must tänä päivänä.

4. Ole tuotto, älä kulu
Ihmisiä palkataan sen takia, että he parantavat yrityksen tuottavuutta. Kerro, mitä lisäarvoa tuot yritykseen. Sinun on pystyttävä ansaitsemaan palkkasi.

5. Positiivinen asenne
Asenne näkyy. Usko, että olet oikea valinta hakemaasi tehtävään. Kerro ja näytä, että olet kiinnostunut tehtävästä.

Onnea matkaan! Löydä itsellesi oikea työpaikka. Se on todellinen win win -tilanne, sillä tyytyväiset työntekijät ovat tuottavia.

Elina Palmroth-Leino
Uravalmentaja ja business coach

Tutustu HRM Partnersin yksilöllisiin uravalmennuksiin tästä linkistä

Avainsanat