Suuria tunteita ja unelmia – Laine, Puljujärvi ja Juolevi TOP 5:ssa

Uskomus siitä että rekrytoinnit loppuvat kesäksi ei pidä paikkansa.

Juhannuksen kuumimmat rekrytointiuutiset tulivat ehdottomasti Pohjois-Amerikasta. Suomalaisia
jääkiekon huippulupauksia varattiin NHL:n varaustilaisuudessa ennätysmäärä. Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Olli Juolevi varattiin ensimmäisellä kierroksella varausnumeroilla 2, 4 ja 5. Myöhemmin samalla kierroksella varattiin vielä Henrik Borgström numerolla 23. Upeaa! Kyllä kannatti laittaa kello soimaan ja herätä yöttömän yön keskellä seuraamaan draftia.
Lähes yhtä paljon huomiota, kuin itse varatuiksi tulleet pelaajat, on suomalaisessa mediassa saanut NHL-seura Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen.  Miksi et varannut Puljujärveä, vaikka siihen oli mahdollisuus, kysyy kansa. Niinpä! Tuohon huuteluun on helppo yhtyä ja tulevaisuus näyttää, oliko Kekäläisen päätös oikea.

Rekrytointi on vaikeaa puuhaa urheilussakin

Taitavinta ei aina rekrytoida, vaan sopivin ja motivoitunein vie usein voiton. Motivaatiosta tuskin kenelläkään viikonlopun draftissa valituilla on puutetta, taidoissa vielä kaikilla. Ei urheilujoukkueen menestystä rakenneta hetkessä ja pelkkien lupausten varaan. Laineella, Puljulla ja muilla varatuilla on vielä matkaa selänteiksi ja kurreiksi, toivottavasti heistä kaikista tulee todellisia huippuja. Samoin toivon, että Kekäläisen käyttämä rekrytointitaktiikka osoittautuu oikeaksi ja hän saa jatkaa toimessaan. Johtaja kantaa vastuun päätöksistään myös urheilumaailmassa.

Paljon hyviä pelaajia jäi rannalle, mutta se ei tarkoita sitä, ettei heistä voisi tulla huippupelaajia ja etteivätkö he voisi rakentaa ja elää unelmaansa jonain päivänä. Näytön paikkoja riittää ja sitkeä työ palkitaan. Vanha uskomus siitä, että rekrytoinnit loppuvat kesäajaksi ei pidä paikkaansa. Ei urheilussa eikä liike-elämässä. Viimeiset viikot ovat olleet varsin vilkasta aikaa työmarkkinoilla ja sama trendi näyttää jatkuvan, joten pysytään kuulolla.

Pian tulee syksy ja kiekkokansaa hellitään taas, kun kaikkien aikojen turnaukseksi kuvailtu World Cup syyskuussa alkaa. Suomalaisessa jääkiekossa eletään nyt sellaisessa flowssa, ettei paremmasta väliä. Toivottavasti tämä tarttuu liike-elämäänkin Brexitistä huolimatta.

Jari Taipale, valmentaja

Tutustu rekrytoijan vinkkeihin tämän linkin kautta

 

Avainsanat