Epämukavuusalueella. Henkilökohtainen tunnustus.

Kuulin sanan epämukavuusalueella Jari Sarasvuon luennolla yli 15 vuotta sitten. Täytyy myöntää, että se pisti ajattelemaan ja myös toimimaan.

Miten helppoa onkaan jatkaa samoissa työtehtävissä tuttuun tapaan. Sitä voi tuntea jopa osaavansa jotain. Vaatii rohkeutta ja energiaa tehdä uusia asioita.

Osa ihmisistä nauttii epämukavuusalueella olemisesta ja hakeutuu sinne itse aktiivisesti. Toiset taas tarvitsevat joko ympäristössä tapahtuvaa suurta muutosta tai yksittäisen henkilön ystävällistä työntöapua. Usein tämä henkilö on hyvää tarkoittava esimies.

Minua ovat auttaneet molemmat edellä mainitut. Joskus takana voi olla ystävä, joka uskoo sinuun enemmän kuin itse. Silloin on otettava haaste vastaan. Tämä tuntuu olevan vaikeaa erityisesti naisille, jotka helposti vähättelevät osaamistaan. Päätin siis taistella vastaan.

Vastasin kiitos, tulen mielelläni, kun minulle tuli mahdollisuus tulla kertomaan Berliinin senaatin politiikoille ja virkamiehille aiheesta Tulevaisuuden työelämä ja muutosprosessi case Nokia Bridge. Suljin pois ajattelun, että en minä varmaan tiedä tarpeeksi ja olenkohan oikea henkilö.

Voi olla, että ensi yön tunteina kiroan nuo vuosituhannen vaihteen opit. Elän kuitenkin toivossa, että tämän kokemuksen jälkeen olen oppinut jotain ja mukavuusalueeni kasvaa.

Berlin – Here I come!

Elina Palmroth-Leino

Business Coach, joka viihtyy toisinaan epämukavuusalueella

P.s. Jos haluat tukea siirtymiseen epämukavuusalueelle, niin Business Coaching voi auttaa.

Avainsanat