Resilienssissä Pekka on paras

Tänä päivänä puhutaan paljon ja kaikkialla resilienssistä. Resilienssi kiinnostaa sekä yksilö- että organisaatiotasoisena ilmiönä. Googlettamallakaan sana ei helposti löydy, mutta seuraavia siihen rimmaavia sanoja ehdotetaan: audienssi, insuffisienssi, sydäninsuffisienssi.

Resilienssillä tarkoitetaan muutosjoustavuutta, kykyä säilyttää toimintakyky paineessa ja toipua nopeasti. Suomalaiselle olisi houkuttelevaa kääntää resilienssi sisuksi, mutta ihan sama asia se ei ole. Resilienssi pitää sisällään myös ajattelun joustavuuden, kyvyn nopeasti päästää irti vanhoista ajattelu- ja toimintamalleista ja löytää uusia toimivia ratkaisuja. Pelkästään sisukashan ei aina välttämättä tätä tee, vaan menee vaikka voimalla läpi.

Itselleni ehdottomasti paras esimerkki resilienssistä on Pekka Hyysalo, joka nousi vakavan lasketteluonnettomuuden jälkeen jaloilleen ja tähtää nyt maratonille. Hän on joutunut opettelemaan kaiken uudelleen. Kirjassaan Fightback hän kertoo olleensa viikon masentunut ja päätti sitten, että ”nyt riittää”. Resilienssimittareissa yksi mitattava piirre on positiivinen ajattelu. No, Pekka valittiinkin vuonna 2014 positiivisemmaksi suomalaiseksi. Keskeiset resilienssin ominaisuudet ovat myönteisyys, tehokkuus ja joustavuus.

Resilienssiä voi kehittää itsessään ja työyhteisössään. Miten?

  1. Pohdi ennakkoon haasteellisia tilanteita ja kehitä niihin toimintamalleja. Tämä on siis kuivaharjoittelua, jota esimerkiksi urheilijat tekevät paljon.
  2. Ennakoimattomien tilanteiden varalta etsi itsellesi sopivia, yleispäteviä keinoja. Esimerkiksi rauhoittava hengitys tai rauhoittava sisäisen puhe voi toimia.
  3. Mieti, minkälaisia tunteita vaalit ja samalla tartutat myös toisiin. Sinnikkyydessä on kyse siitä, että pysymme toimintakykyisinä vastoinkäymisissäkin. Tarvitsemme myönteisiä tunteita selvitäksemme niissä. Siksi positiivisilla tunteilla on valtava merkitys sekä yksilölle että yhteisölle.

Mikä on sinun keinosi lisätä omaa muutosketteryyttä ja toipumiskykyä?  

Päivi Pentti, valmentaja, johtaja, osakas

Tutustu tästä linkistä uudistusten muutosten läpiviennin palveluihimme

 

Avainsanat