”Täysillä takaisin työelämään” – kolme asiaa tiedoksi työantajalle

”Täysillä takaisin työelämään”.

Tämän lausahduksen kuulin useaan otteeseen Mothers in Business –pilottiin osallistuneilta naisilta, jotka olivat palaamassa tai jo palanneet perhevapailta. Projektin tavoitteena oli olla tukemassa niin työntekijän kehitystä kuin työantajan liiketoimintaa helpottamalla perhevapaalta palaavia vanhempia ja heidän työnantajiaan mahdollisimman sujuvaan ja motivoivaan paluuseen.

Sellaista intoa ja motivaatiota mitä näin coachatessani näitä perhevapailta työelämään palaavissa naisissa, olemme tottuneet näkemään koulun penkiltä työelämään siirtyvien kohdalla. Ja miettikää, kun siihen aitoon innostukseen lisää kaiken olemassa olevan osaamisen määrän sekä kyvyn tunnistaa ja hyödyntää omia vahvuuksiaan. Kuinka potentiaalinen, sitoutunut ja motivoitunut työntekijä meillä onkaan käsissä?

Työnantaja, mikä mielikuva sinulla on perhevapailta palaavasta vanhemmasta työntekijänä? Onko perhevapailta palanneen työntekijän koko potentiaali käytössä alusta alkaen?

Ja sinä perhevapailta palaava. Ethän odota, että esimiehelläsi olisi ehdottaa sinulle jotain mielekästä tekemistä, jos et itse kerro, millaisia haasteita olet halukas ottamaan vastaan. Ole valmis kertomaan oma ”hissipuheesi”, jossa tulee esille seuraavat asiat:

  1. Osaaminen ja tulevaisuuden osaamisesi
    Miten kertoisit aikaisemmista työtehtävistäsi osaamisen muodossa sekä miten ja mihin suuntaan haluat osaamistasi tulevaisuudessa kehittää?
  2. Vahvuutesi
    Huomaatko käyttäytyväsi tai toimivasi eri tavalla töissä kuin kotona? Jos niin, mikä siihen vaikuttaa? Tämä voi olla signaali siitä, että toimit omien luontaisten vahvuuksiesi vastaisesti työssäsi. Me kyllä olemme hyviä ja pärjäämme työssämme, mutta vain hyödyntämällä pääsääntöisesti omia vahvuuksiamme voimme olla siinä loistavia.

  3. Motiivisi
    Mikä sinua motivoi? Mitä tilanteelle on ollut tyypillistä ja millaisia tekijöitä siihen on liittynyt, kun olet kokenut olevasi työn imussa?

Käy lukemassa lisää ryhmäcoaching-pilottihankkeeseen osallistuneiden kokemuksista verkkolehti Leadership Finlandista

Hyvää ja parempaa työelämää ja kevättä toivotellen,

Päivi Erkkilä, Leadership Coach

 

Avainsanat