Työnhakija! Miltä työnhakusi näyttää yrittäjähattu päässäsi?

Minä sitten tykkään sanasta yrittäjä.

Minulle se tarkoittaa rohkeutta, intoa ja inspiraatiota, toisin tekemistä, suunnan nopeaa vaihtamista ja riskinottokykyä.

Wikipedia kertoo yrittämisestä mm. seuraavaa: ”Ilman riittävää yrittämisintoa yhteiskunnan työllistämismahdollisuudet heikkenevät.”

Niin. Minustakin meidän kaikkien pitäisi innostua yrittämään. Miksikö?

Koska yrittäjät ovat ketteriä ja yrittäminen estää urautumista. Urautumista, joka tarkoittaa tekemistä entistä enemmän ja entistä kovemmin, mutta aina vain sitä samaa ja samalla tavalla. Uskon, että tämä urautuminen on yksi pitkäaikaistyöttömyyteen johtava syy.

Työnhakijoille tapaan sanoa, että laitahan yrittäjähattu päähäsi. Miltäs tulevaisuutesi nyt näyttää?

Vaikka työnhakija ei lähde yrittäjäksi voi hän omaksua työnhakuunsa tämän tärkeän ominaisuuden ja tavan toimia.

Yrittäjät lähtevät liikkeelle unelmista ja intohimoista. Mitä on se tekeminen, mikä eniten imee minua puoleensa? Mitä tekemällä voin kokea innostusta? Missä pääsen hyödyntämään omaa osaamistani ja vahvuuksiani parhaiten?

 

Mitä arvoa eli osaamista minä myyn?

Ennen markkinoille ryntäämistä on tärkeää vähän suunnitella. Mitä arvoa (osaamista) minä myyn? Ketä tekemiselläni voin auttaa? Mihin tekemiselläni vaikutan? Hyvällä idealla ja toimintasuunnitelmalla on helppo lähteä ulkomaailmaan. Työmarkkinoiden haistelu, maistelu, katselu ja kuuntelu on sitä, mitä yrittäjät tekevät. Se on myös yksi parhaista keinoista löytää tietoa ja unelmatöitä sieltä mystisestä ”piilosta”! Toiminta on siis hyvin proaktiivista ja tulokset konkretisoituvat vasta jonkun ajan kuluttua.

Tämä markkinoille meno on myös keino laskeutua unelmista toteen. Keskustelut, muiden ihmisten ajatukset ja kysymykset auttavat näkemään, mitkä unelmista ovat toteutettavissa. Unelmat ovat lähtökohtia, ”yrittäminen” on tapa tehdä niistä mahdollisia.

Mitä sinä tänään yrität?

Nina Smidtslund, uravalmentaja

Lue lisää työnhakuvinkkejä täältä

 

Avainsanat