Johtajan kolme tärkeää sanaa

Olemme kaikki saaneet elämämme varrella erilaisia elämänohjeita. Yhden mieleenpainuneimmista ohjeista kuulin isältäni ollessani ala-asteikäinen. Isäni ei tätä ohjetta itse keksinyt, mutta viljeli sitä kyllä mielellään.

”Jos ihminen osaa lausua kolme sanaa, eli Päivää, Kiitos ja Anteeksi, pärjää hän elämässään erittäin hyvin.”

Omassa johtajan roolissani ja johtamisen valmentajana olen huomannut palavaani tähän elämänohjeeseen yhä uudelleen ja uudelleen. Ihmisten johtamisesta pyritään usein tekemään liian monimutkaista, vaikka kyseessä on oikeastaan hyvin yksinkertaisista asioista. Juuri näistä asioista me HRM Partnersin valmentajat puhumme usein esimiesvalmennuksissamme; esimiestyön ydin on ihmisten kohtaamisessa.

Siksi toivonkin, että jokainen johtaja pohtisi säännöllisesti seuraavia asioita:

  • Muistanko aina tervehtiä alaisiani ja työkavereitani?
  • Kiitänkö kollegaa, kun hän minua auttaa?
  • Osaanko pyytää anteeksi, kun huomaan tehneeni virheen?

Jos vastasit myönteisesti edellä oleviin kysymyksiin, haluan onnitella sinua! Uskon, että pärjäät ihmisten johtajan erittäin hyvin. Jos vastasit johonkin näihin kysymyksiin kielteisesti, on sinulla tässä varsin konkreettinen toimenpide tälle vuodelle ihmisten johtajana kehittymisessä.

Sebastian Lindqvist
Valmentaja ja johtoryhmän jäsen

 

Avainsanat