Johtaja, kuinka sinä varmistat läsnäolon työssäsi?

Miten varmistat hyvän ja keskittyneen läsnäolon?

Valmentavan johtamisen valmennuksissa me HRM Partnersilla keskitymme usein kolmen perusasian harjoittelemiseen; läsnäoloon, kuuntelemiseen ja avointen kysymysten esittämiseen.

Teoriaa käymme toki läpi tiettyyn pisteeseen, mutta tärkeintä on kuitenkin näiden ydintaitojen harjoittelu, haltuunotto ja käyttöönotto omassa johtamisessa. Tämä viimeisin, eli valmentavan otteen vieminen omaan arkeen, onnistuu joiltakin paremmin, joiltakin huonommin. Vaikka valmennuksissa tekeekin hyvän oivalluksen, unohtuu se niin helposti, kun työkiireet painavat päälle.

Valmentajan hienoimpia hetkiä ovat ne, kun osallistuja jakaa onnistumisen tällä saralla. Hyvin muistuu mieleeni esimerkiksi työnjohtaja, joka oli ottanut käyttöön läsnäoloharjoituksen jokaisen työpalaverin alkuun. Hän huomasi, että työskentely palaverissa harjoituksen jälkeen oli aina sujuvampaa, luovempaa ja luonnollisesti läsnäolevampaa. Tämä samainen työnjohtaja oli itse asiassa ottanut saman käytännön valmentaessaan junioreita salibandyssä. Toimi myös tässä tapauksessa loistavasti.

Kysymys kuulukin; Miten sinä johtajana varmistat hyvän ja keskittyneen läsnäolon työssäsi? 

Sebastian Lindqvist
Valmentaja, partneri 

Lue valmentavasta johtajuudesta verkkolehdestämme >>

 

Avainsanat