Päästä irti ja näe uutta!

Monesti ajatellaan, että muutoksessa on tärkeintä suuntautua uuteen. Väitän, että vielä tärkeämpää on osata päästää irti vanhasta.

Tämän koimme itse kesällä 2015. Olimme kevään aikana huomanneet toimitilojemme olevan lähes tyhjillään valmentajien ollessa asiakkailla, ja päätimme luopua puolesta. Kivuliainta oli luopua rakkaasta olohuoneestamme – Majakasta – mukavine sohvineen ja siihen liittyvine muistoineen.

 

Nyt, kun päätöksestä on kulunut puoli vuotta, olemme oppineet jo näkemään uuden toimistomme hyviä puolia. Olemme esimerkiksi huomanneet, että uusi, puolet pienempi toimistomme parantaa yhteistyötämme ja luo uudenlaista pöhinää. Olemme myös päästäneet irti vanhasta majakasta ja löytäneet aivan uuden entisestä vastaanottotilastamme. Opimme itsekin, miten uudet mahdollisuudet konkretisoituvat, kun vanhasta luovutaan.

 

Ajankohtainen esimerkki on uusi SOTE-ratkaisu, joka asiantuntijoiden mukaan aiheuttaa historian suurimman liikkeenluovutuksen sosiaali- ja terveyspalveluissa. Ennusteen mukaan tämä tarkoittaa 200 000 ihmisen työnantajan vaihtumista. SOTE-ratkaisun eteneminen riippuukin siitä, miten hyvin siihen sitoutuvia ihmisiä tuetaan ja autetaan päästämään irti vanhasta. On hyvin mahdollista, että syntyy uusia mahdollisuuksia, yhteistyötä ja pöhinää.

HRM Partners auttaa ihmisiä päästämään irti vanhasta ja löytämään uuden tien eteenpäin.

Vesa Kangasperko, valmentaja, leadership coach

 

Avainsanat