Analogisukupolven edustaja Slushissa

Kaikki puhuvat Slushista. Kävin itse Slushissa ensimmäistä kertaa viime viikolla. Odotin, että Messukeskus olisi täynnä kolmekymppisiä digisukupolven edustajia, mutta mitä vielä. Ensivaikutelma oli sukupolvien välinen positiivinen pöhinä. Hienoa!

Itse halusin paremmin ymmärtää sitä business-maailmaa, joka on ajamassa minun business-maailmani yli. Yrittäjän itsesuojeluvaistoa, ehkä.

Lähdin mm. kuuntelemaan Pitchauksia. Sata start-upia oli jo pitchannut sijoittajien edessä, ja nyt oli mahdollista kuulla semifinaaleja ja finaaleja. Seitsemän minuuttia aikaa vakuuttaa sijoittajia. Siinä meille Professional Services BtoB -edustajille opittavaa. Miten vakuutan potentiaalisia asiakkaita nopeasti, fokusoimalla asioihin, jotka kiinnostavat ja tuovat lisäarvoa heille, oman lisäarvon tullessa myöhemmin. Me käytämme helposti liikaa sanoja viestiessämme yrityksistämme ja palveluistamme. Fokus häviää. Kokeile itse – olet saanut seitsemän minuuttia aikaa asiakkaan johtoryhmän edessä. Tai tapaat sinulle tärkeän vaikuttajan hississä matkalla kuudenteen kerrokseen.

Sisäinen motivaatio ja hyvä leadership

Start-up -emeritus, nykyinen enkelisijoittaja Yossi Vardi Israelista, teki vaikutuksen. ”Start-ups often focus too much on the product idea and on investors, when the team they soon will recruit will be a critical success factor for them”. Hän painotti siis, että kannattaa rekrytoida huolella ja panostaa johtamiseen (leadership). Samansuuntaisia ajatuksia oli Mårten Mickoksella ja hänen School of Herringillään. Toinen Zalandon perustajista, Robert Gentz, puhui hänkin lämpimästi leadershipin ja sisäisen motivaation merkityksestä. Ovat Zalandossa rakentaneet henkilöstöstrategiansa sisäisen motivaation pohjalle (autonomy, mastery and meaning). Vertaa esimerkiksi Daniel Pinkin kirjoiksi kokoamiin tutkimuksiin aiheesta ja Suomessa vaikka Filosofian Akatemian vastaaviin.

Oli muuten Messukeskuskin muutettu ihan toisenlaiseksi maailmaksi kuin esimerkiksi Venemessuilla. Oli valoa ja hämyä, ääntä ja äänetöntä, tekniikkaa ja ihmisiä 100 maasta, sisustusarkkitehtien luomuksia ja pölkkyjakkaroita, suodatinkahvia ja Kaffecentralen (arvaa kummassa oli jonoa), isoa stagea ja pikkustagea, pääministereitä ja opiskelijoita.

Lähtiessäni törmäsin parkkimaksuautomaatilla tuttuun analogisukupolven edustajaan, entiseen pörssiyhtiön toimitusjohtajaan. ”Juu, oli hyvä tapahtuma, mutta surkeat järjestelyt”. Yllätyin kommentista. Ehkä punainen matto ja tuolit rivissä puuttuivat. Tai sitten häntä ärsytti pitkät vessajonot.

Staffan Kurtén, hallituksen puheenjohtaja, valmentaja

Avainsanat