Olen ylpeä työnantajastani, oletko sinä? Entä silloin kun työnantaja sanoo irti?

Viisi vinkkiä varmistaa ylpeys työnantajasta, sopeutustilanteessakin.

Taloustutkimuksen mukaan suomalaiset ovat ylpeitä työstään, mutta vain joka kymmenes on ylpeä työnantajastaan. Pitkään jatkunut lama ja sitä seuranneet jatkuvat yt-neuvottelut ovat tutkimuksen mukaan vaikuttaneet mielipiteeseen.

Kysymys kuuluukin:  

Miten voit varmistaa henkilöstön sitoutumisen, vaikka joudut tekemään sopeutustoimia?

Jatkavan henkilöstön motivaatiohan on ratkaisevaa tulevaisuuden tuloksen ja menestyksen kannalta. HRM Partnersin kokemukset ja tehdyt Menikö maine –tutkimukset kertovat keinot:

  1. Suunnittele muutosprosessi huolella ottaen huomioon liiketoiminnan, juridinen ja inhimillinen näkökulma. Yritykset tyypillisesti vähättelevät muutosprosessin vaikutuksia koko organisaatioon.
  2. Valmenna esimiehet muutoksen johtamiseen heti yt-prosessin alkaessa. Tue heitä myös koko muutoksen ajan ja varmista, että esimiehet tukevat oman tiiminsä jäseniä.
  3. Viesti mahdollisimman avoimesti sopeutuksen syyt ja prosessin eteneminen ratkaisuihin saakka.
  4. Tue lähtijöitä uuteen työhön esim. uudelleensijoittumisvalmennuksen keinoin. Näin saat lisää suosittelijoita yrityksellesi.
  5. Panosta jatkavan henkilöstön johtamiseen: Suunta selväksi kaikille samoin kuin jokaisen tavoitteet ja tehtävät. Ota henkilöstö mukaan suunnitteluun.

Ja vielä oma lisävinkkini: Ota opiksi. Luo selkeä exit-politiikka vastaisuuden varalle ja noudata sitä systemaattisesti.

Anitta Niemelä
toimitusjohtaja

 

Avainsanat