Tarvitaanko esimiehiä?

HRM Partnersilla kokeillaan esimiehittömyyttä

”Tyhmä kysymys, totta kai tarvitaan. Eihän mikään toimi johtamatta. Mitä siitäkin tulee, jos kukaan ei ota vastuuta ja tee päätöksiä.”

Olemme eläneet pian vuoden koelaboratoriossamme, eli omalla työpaikallamme, ilman esimiehiä. Päätimme olla erilaisia ja kokeilla. Mielestäni kokeilu on ollut rohkea ja rohkaiseva. Erikoistahan tästä tekee myös se, että myymme ja toteutamme erilaisia esimiesvalmennuksia. Meidänhän, jos kenen pitäisi rummuttaa esimiestyön puolesta. Niin me teemmekin, tai emme oikeastaan esimiestyön, vaan hyvän johtamisen puolesta.

Vaikka meillä ei olekaan esimiehiä, niin kyllä meillä edelleen johdetaan. Toimitusjohtaja johtaa koko yritystä oman tehtävän kuvansa mukaisesti. Liiketoimintajohtajat johtavat omia bisneksiään ja myyntijohtaja myyntiä. Välillä tuntuu, että meitä johdetaan jopa enemmän kuin aiemmin.

Ei johtamiseen tarvita erillistä esimiehen statusta tai leimaa. Joskus johtamista toki helpottaa, jos sellainen on direktio-oikeuksineen annettu. On lupa johtaa ja voi nojata lakiin, jos joku käy hankalaksi. Miksi joku sitten kävisi hankalaksi? Ehkä siksi, että hän ei arvosta esimiestään, eikä esimiehellä ole riittävää auktoriteettia, jolle rakentaa luottamusta. Esimiesasema ei anna auktoriteettia, se on ansaittava ja siihen esimiehen leimaa tai nimikettä ei tarvita.

Päätöksiäkin meillä tehdään ihan vanhaan malliin, vaikka esimiehiä ei enää olekaan. Jokainen työntekijäkin saa tehdä päätöksiä, siihen jopa kannustetaan ja sitä myös vaaditaan. Saamme päättää ja vaikuttaa. En ole myöskään kokenut, että toimintamme olisi muuttunut jotenkin vastuuttomampaan suuntaan. Kannamme vastuuta itsestämme, toisistamme, yrityksestämme ja asiakkaistamme. Olemme myös pysyneet kurissa ja nuhteessa, vaikka esimiehiä ei olekaan. Johdamme itse itseämme ja toinen toisiamme.

Hyvälle johtamiselle on aina tarvetta!

Jari Taipale, valmentaja

Avainsanat