Työnhaun positiivisia näkökulmia ja vaikutuksia

Mitä ammatillisia unelmia sinun sateenkaaresi päästä löytyy?

Työssä ollessa kukin meistä on saattanut tarkastella maailmaa eteen tulleita vaihtoehtoja tavanomaisesti, tutusti, jopa mustavalkoisesti. Näkemys tulevasta vaikuttaa kapealta.

Työnhakuprosessi on mitä erinomaisin tapa avartaa näkemystään. Oppia näkemään useita värejä mustavalkoisen sijaan. Saada itselle näkymättömissä ollutta tietoa työmarkkinoista tai omasta alasta ja siellä piilevistä täysin uudenlaisista mahdollisuuksista.

Tapaamiset ja kohtaamiset, olivat ne sitten haastatteluja tai ihan vain keskusteluja, vievät sinut mitä erilaisempien ammattilaisten raikkaiden ja uusien ajatusten äärelle. Saattavat avata sinulle mitä mielenkiintoisempia uravaihtoehtoja ja vähintäänkin ajattelemisen aiheita. Työnhaku voi avata ovet unelmille, kunhan vain uskallat olla rohkea.

Vaikka unelmille täytyy antaa tilaa, on työnhaku kuitenkin tavoitteellinen prosessi, joka vaatii hyvän toteutuksen lisäksi mietittyä strategiaa sekä tehtävien ja ajankäytön suunnittelua. Vanha sanonta ”hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty” pätee myös työnhaussa. Myös ne keinot, joilla sinne unelmiensa äärelle pääsee, on hyvä tarkkaan miettiä.

Nina Smidtslund, uravalmentaja

P.S. Toimitusjohtajamme Anitta Niemelä sparraa Kodin kuvalehden uudessa juttusarjassa työnhakuun. Lue vinkit työhaastatteluun valmistautumiseksi.

 

Avainsanat