Oikea ihminen oikealla paikallaan – todellakin!

Suomalaisessa yhteiskunnassa ja meillä HRM Partnersissakin puhutaan paljon hyvästä työelämästä ja työssä viihtymisestä. Yritämme myös auttaa ohjauksissamme olevia ihmisiä löytämään itselleen kunkin vahvuuksia ja motivaatiota vastaavan uuden työn. Uskon, että tämä on mahdollista ja kaksi seuraavaa tuoretta tilannetta vahvistavat tätä uskoa!

Havahduin, vaikutuin ja suorastaan liikutuin seuraavissa tilanteissa.

Vein pari viikkoa sitten kanimme eläinlääkärille pienten vaivojen takia. Pauli-kani ei tästä tykännyt ollenkaan, vaan mökötti peloissaan kuljetuslaatikon nurkassa ja murisi epäluuloisena. Tämä on totta, kanista lähtee tarvittaessa myös ääniä, vaikka muuten aika hiljaisia ovatkin. Yritimme pieneläinhoitajan kanssa houkutella kania tulemaan pois kopasta, ja sitten. Hoitaja sanoi hellällä äänellä: ”RAKAS, tule ulos, minä autan sinua”. Olin aivan liikuttunut. Tässä on ihminen, joka todella rakastaa työtään ja asiakkaitaan!

Toinen tapaus sattui kauppareissulla. Kävelin päiväkodin ohitse, jossa kaikki lapseni ovat aikanaan olleet. Moikkasin aidan yli henkilöä, joka on ollut siellä ”aina” ja pysähdyimme juttelemaan. Hän kertoi olleensa tässä samassa päiväkodissa kohta 30 vuotta ja kertoi innoissaan miten mukavaa aamupäivää he ovat taas lasten kanssa viettäneet. Oli pidetty urheilutapahtuma ja ”ihanaa, kun ei sada!”

Ja sitten hän kysyi: Mitä Tuomakselle kuuluu? Menin aivan hiljaiseksi. Miten on mahdollista, että hän muistaa vanhimman poikani nimen yli 20 vuoden takaa? Aivan käsittämätöntä ja kertoo kyllä jotakin tästä ihmisestä.

Kummassakaan tapauksessa en usko, että työtyytyväisyys perustuu bonuksiin tai statukseen vaan johonkin aivan muuhun. He vain yksinkertaisesti ovat löytäneet oman paikkansa!

Päivi Pentti
johtaja, partneri
HRM Partners

Avainsanat